Connect with us
Descarcă aplicația

Fără categorie

Orange, Vodafone si Romtelecom ar putea fi amendate de Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta

Publicat cu

pe

Companiile Orange, Vodafone si Romtelecom pot plati minim 0,5 la suta din cifra de afaceri pentru abuzul de pozitie dominanta de care sunt suspectate in cadrul unei investigatii demarata de catre Consiliul Concurentei inca din anul 2006, in urma unei reclamatii depuse de firma de telefonie fixa NetMaster Communications.

Potrivit presedintelui CC, Bogdan Chiritoiu, raportul de investigatie in privinta acestui posibil abuz din partea celor trei companii ar putea fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

„‘Dosarul este terminat, vom mai face o ultima analiza, dup care il vom trimite catre operatori”, a afirmat Chiritoiu, in cadrul unui seminar de specialitate organizat, in week-end, la Sinaia.

In timp ce Orange si Vodafone sunt suspectate de posibil abuz de pozitie dominanta, in sensul interzicerii accesului operatorului reclamant la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale in retelele celor doi operatori de telefonie mobila, in cazul Romtelecom ar fi vorba numai despre refuzul de acordare a accesului in reteaua sa pentru NetMaster.

Pe de alta parte, spre finele anului 2009, autoritatea de concurenta a declansat doua investigatii avand ca obiect posibile intelegeri pe piata comercializarii produselor preplatite de telefonie mobila.

Prima investigatie, venita in urma unei plangeri, vizeaza o posibila intelegere intre Orange si distribuitorii acesteia de a nu vinde catre anumiti agenti economici.

Cea de-a doua, lansata din oficiu de catre autoritate, se refera la posibile practici anticoncurentiale prin stabilirea preturilor de revanzare si intelegeri intre agentii economici implicati pe intreg lantul de distributie al Orange, Vodafone si Cosmote.

Legea Concurentei interzice folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice sau prejudicierea consumatorilor.

agerpres

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo