Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ORIENT – Israelul a informat Washingtonul că plănuieşte o operaţiune terestră iminentă în Liban

Publicat cu

pe

Israelul a informat Washingtonul că plănuiește o operațiune terestră limitată în Liban, care ar putea începe oricând, inclusiv luni, conform unui oficial american și unei surse israeliene familiarizate cu deciziile militare, scrie The Washington Post. Această operațiune ar fi de mai mică amploare decât războiul din 2006 împotriva Hezbollah și ar viza eliminarea infrastructurii militante de-a lungul frontierei pentru a proteja comunitățile israeliene.

Luni, forțele israeliene au desfășurat deja raiduri limitate în Liban, iar oficialii americani au menționat că inițial Israelul plănuia o invazie majoră, dar acum s-a concentrat pe distrugerea tunelurilor, lansatoarelor de rachete și depozitelor de arme Hezbollah, urmată de retragerea forțelor.

Cu toate acestea, administrația Biden este îngrijorată că operațiunea, deși limitată inițial, s-ar putea extinde. Această temere este discutată activ cu israelienii. Operațiunea are loc la câteva zile după uciderea liderului Hezbollah, Hasan Nasrallah, și a altor șase comandanți de top, o lovitură majoră pentru miliția libaneză.

Actualitate

YHP Logo