Connect with us
Descarcă aplicația

GASTRONOMIE

Otrava din farfurie. Ciorba de burtă, chiar și cu 14 aditivi alimentari

Publicat cu

pe

Ciorba de burtă este un preparat culinar extrem de iubit de foarte mulți dintre români. Și-n restaurantele din Maramure o regăsim. Nu e ușor de preparat, dar e extrem de iubită. InfoCons a realizat un studiu pe ciorbe de burtă cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ce se comercializează în restaurante, iar rezultatele studiului ne arată cât de nocivă poate fi.

„Gramajul pe porţie de ciorbă de burtă variază între 100 şi 571 de grame, valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 24 kcal și 285 kcal , media fiind de 135 kcal, cantitatea de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de burtă variază între 0.1 grame – 5.54 grame, cantitatea de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de burtă variază între 0.45 grame – 2.96 grame, respectiv numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 14, însă media numericului de aditivi alimentari (E-uri ) este de 5.

Aditivi frecvent întâlniți sunt acid ascorbic (E300), dioxid de sulf (E220), lactat de sodiu (E325), acetati de sodiu (E262), difosfati (E450), trifosfati (E451), polifosfati (E452), nitrit de sodiu (E250), acid acetic (E260), caramel (E150a), acid sorbic (E200), propionat de calciu (E282), zaharina (E954), amidon modificat (E1422), monoglutamat de sodiu (E624), guanilat disodic (E627), inozinat disodic (E631), extract de rozmarin (E392), curcuma (E100), iodat de potasiu, ferocianura de potasiu (E536), acid citric (E330), metabisulfit de sodiu (E223), guma xantan (E415), difosfat de potasiu (E450), tartrat de potasiu (E336), monogliceride (E471), guma guar (E410), dextroza, guma carruba (E410), lecitine (E322), ribonucleotide disodice (E635)”, arată InfoCons.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo