Connect with us



POLITICA

PĂDURI – Proiectul noului Cod Silvic, în comisiile de specialitate la Senat

Publicat cu

pe

Dezbaterile privind Noul Cod Silvic au debutat la Senat în această săptămână. Proiectul propune diverse măsuri, inclusiv implementarea supravegherii video pentru drumurile forestiere, în scopul combaterii furturilor și tăierilor ilegale de arbori.

Acest nou cod este considerat un punct important în Planul Național de Redresare și Reziliență și are ca obiectiv principal combaterea exploatării ilegale a pădurilor, conform declarațiilor ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Printre inițiativele proiectului se numără și măsuri menite să descurajeze furturile de lemn, o problemă persistentă în societatea românească.

Documentul propune ca statul să preia responsabilitatea pentru refacerea pădurilor pe terenurile care au fost defrișate și abandonate de proprietari, dar și să stabilească un cadru legal pentru combaterea digitalizată a tăierilor ilegale de arbori.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a exprimat dorința ca amendamentele care vor fi adoptate să nu fie impuse de minister sau de vreun partid politic, ci să fie rezultatul unui consens al întregii comisii.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate