Connect with us

IMPORTANT

PANDEMIE – Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid

Publicat cu

pe

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, susține că omenirea trebuie să se pregătească pentru alte pandemii care vor fi mult mai periculoase pentru oameni decât Covid, scrie Corriere della Sera. El a făcut această afirmație în contextul în care, la nivel mondial, doar națiunile bogate își permit tratamente medicale în astfel de situații.

Gates le cere țărilor importante să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală.El susține că în timp ce variantele Omicron și Delta ale coronavirusului au fost unele dintre cele mai transmisibili viruși văzute vreodată, lumea s-ar putea confrunta cu un agent patogen la fel de contagios, dar cu o rată de mortalitate mult mai mare.

„Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates, observând că eforturile aparent uriașe în prevenție ar putea scuti daune mult mai mari după explozia unei noi pandemii.

El a adăugat că investițiile în pregătirea pentru o viitoare pandemie ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate globale existente, pe lângă altele, precum crearea unui vaccin pentru HIV și a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate