Connect with us

ACTUALITATE

PE SOMEȘ – Maramureșeni prinși la „greblat”

Publicat cu

pe

Un reprezentant al AJVPS Sălaj a sesizat un echipaj de jandarmerie cu privire la faptul că mai mulți pescari au un comportament suspect. În urma verificărilor, patru bărbați cu vârste între 18 și 44 de ani, domiciliați în județul Maramureș, au fost depistați în timp ce pescuiau prin metoda interzisă numită „greblare”.

Incidentul a avut loc miercuri, 29.12.a.c., în jurul orei 16.00, pe malul drept al râului Someș, în apropierea localității Cheud, comuna Năpradea.
„În cauză, jandarmii au întocmit de acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. „j”, din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării: 4 undiţe cu mulinetă, 23 de plumbi cilindrici, 36 de ancore triple și un harpon, precum și două exemplare de somn cu lungimea de 60, respectiv 80 de cm”, informează reprezentanții IJJ Sălaj.
Actele de sesizare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate