Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

PENTRU FEBRUARIE ȘI MARTIE – Ordonanță de urgență privind plafonarea tarifelor la energie

Publicat cu

pe

Guvernul României a votat marți, 25 ianuarie, ordonanța de urgență pentru plafonarea prețului la gaze și energie electrică.

Atfel, kilowatt-ul pe oră scade la 0.80 de bani pentru energie electrică și 0.31, pentru kilowatt la gaze naturale.  Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Pentru IMM-uri plafonarea prețurilor va fi aplicată la un 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale

Potrivit premierului Ciucă, ”pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0.80 bani pe kilowatt oră, la energie electrică și 0.31 bani pentru kilowatt oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia electrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 68 de bani pentru energie electrică și circa 22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Preț plafonat de la 1 februarie:

  • Energie electrică: Pentru consum de până la 500 kWh – preț 0, 68 lei/ kWh
  • Gaze: Pentru consum de până la 300 mc – 0,22 lei/ kWh

Noile măsuri de sprijin pentru facturi nu pot fi aplicate retroactiv, nici măcar pentru luna ianuarie, a declarat marți ministrul Energiei Virgil Popescu.

Actualitate

YHP Logo