Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

PETIȚIE – Se cerea demisia lui Alexandru Rafila

Publicat cu

pe

Pe internet a apărut o petiție în care se solicită demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în urma situației revoltătoare de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Iată textul integral:

Către:
Marcel Ciolacu, prim ministrul României

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem demiterea de urgență a ministrului Sănătății. Este scandalos și absolut inacceptabil faptul că Alexandru Rafila încă ocupă funcția de ministru, deși dă constant dovadă de incompetență crasă și dispreț pentru interesul pacienților.

De ce este important?

Update 07.08.2024[3]: Alexandru Rafila REFUZĂ să demisioneze, deși Corpul de Control al ministerului Sănătății a făcut verificări de mântuială în cadrul morților suspecte ale pacienților de la spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta este doar cel mai recent scandal care demonstrează clar că Rafila este complet nepotrivit pentru funcția de ministru al Sănătății.

***********

Ministrul Rafila a demonstrat, în mod repetat, un dispreț total față de nevoile pacienților. Deja de mai bine de un an, el amână fără nicio scuză plauzibilă normele pentru Planul național de combatere a cancerului, așteptat de mii de bolnavi.

Cu un cinism revoltător, a sabotat deschiderea spitalului pentru copiii cu cancer, construit din donații private, de Dăruiește Viață. Mai mult, a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR, destinați construirii de noi spitale și a încercat să slăbească legislația pentru îngrijirea marilor arși.

Mai nou, investigațiile Hotnews au expus cum Rafila primește fonduri de la companii farmaceutice prin intermediul ONG-ului pe care îl conduce, în timp ce este și ministru al Sănătății. [1] [2] Aceste companii beneficiază, în schimbul sponsorizărilor de zeci și sute de mii de euro, de aprobările necesare pentru comercializarea medicamentelor și dispozitivelor medicale, printr-o instituție publică, subordonată direct ministrului.

Acest conflict de interese este profund incompatibil cu funcția de ministru al Sănătății. Un ministru care are legături atât de strânse cu industria farmaceutică prezintă un risc major pentru integritatea deciziilor care afectează sănătatea publică și trebuie îndepărtat din funcție.

Este esențial ca prim-ministrul să intervină acum și să-l demită pe Rafila. Avem nevoie de un ministru care să garanteze o administrare imparțială și eficientă a investițiilor majore ce ar trebui făcute în Sănătate, în viitorul imediat.

Demiterea lui Rafila nu este doar necesară, este obligatorie pentru sănătatea publică.

Ne aflăm la un moment de răscruce: fie continuăm cu un șef la Sănătate indolent, ineficient și cu probleme de integritate, fie alegem să ne implicăm și să cerem, insistent, să fie înlocuit. Este nevoie de acțiune imediată și de o mobilizare publică fără precedent pentru a aduce această schimbare.

Semnează acum, pentru a face loc integrității și competenței la conducerea Ministerului Sănătății. Fiecare semnătură contează. Fiecare zi de întârziere costă vieți.

***

Note:
[1] HotNews, 2 aprilie 2024: INVESTIGAȚIE Misterul sponsorizărilor de la industria farma pentru Societatea medicală condusă de ministrul Alexandru Rafila. Pe site apar 6 companii farma drept sponsori. Rafila spune că nu există

[2] HotNews, 24 aprilie 2024: INVESTIGAȚIE Banii big farma ajung la societatea medicală condusă de ministrul Rafila prin firma unui fost șef al spitalului SRI

[3] Defapt, 7 august 2024: Ministrul Rafila refuză să demisioneze, deși i-a protejat pe medicii anchetați pentru crime în serie la spitalul „Sf. Pantelimon”

Semnează aici petiția

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo