Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

PNRR – Construirea Campusului școlar rural din Maramureș, în stand-by

Publicat cu

pe

Ministerul Educației a publicat lista finală a proiectelor pentru construirea de campusuri școlare rurale din cadrul apelului “Schemă de grant pentru consorții rurale școlare”. Sunt 3 proiecte admise pentru finanțare în cadrul apelului prin PNRR “Schemă de grant pentru consorții rurale școlare”, în valoare totală de 29.970.000 de euro (fără TVA) și alte trei trecute ca rezerve. Deși acestea din urmă au atins punctajul minim de 70 de puncte pentru a se califica la finanțare, ele deocamdată nu sunt admise, scrie edupedu.ro.

Printre proiectele trecute în rezervă se numără și ”Dezvoltarea Consorțiului școlar Maramureș Nord, construirea și dotarea Campusului școlar rural Maramureș Nord”, care viza finanțarea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Consiliul Județean Maramureș a aprobat deja acordul de parteneriat cu comunele Giulești și Ocna Șugatag. Conform acordului, se va prelua la UAT comuna Giulești ”un teren în suprafață de minim 8000 mp din nr. Cadastral 50716, domeniul public al UAT comuna Giulești, situat în localitatea Giulești, pentru Dezvoltarea Campusului Școlar Rural Marmureș Nord, în vederea implementării proiectului, construirii infrastructurii școlare și intrarea în patrimoniul UAT Județul Maramureș”.

Taloarea totală a proiectului este în cuantum de 45.064.980,58 lei inclusiv T.V.A., din care 37.314.750,00 lei fără TVA valoarea maximă eligibilă prin PNRR.

Proiectele admise la finanțare:

  • Construire campus școlar rural în comuna Cudalbi, județul Călărași
  • Înființare consorțiu școlar rural și construire de campus școlar comuna Runcu, județul Gorj.
  • Construire consorțiu școlar rural Valea Bârgăului – Bistrița- Năsăud.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo