Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

Podul istoric din lemn de la Sighet va fi reabilitat, nu demolat

Publicat cu

pe

Sighetu Marmației, implicit România, se va lega de Ucraina din acest an (sperăm cel puțin) printr-un nou pod, construit de la zero, iar cel actual, care dă semne multe de „oboseală”, va fi modernizat și va rămâne doar pentru circulația pietonală.
Prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder, a anunțat că astăzi a primit vizita ambasadorului României în Ucraina, Alexandru Victor Micula și pe șeful oficiului consular, consul Florin Pârvu.
„Să-i avem pe cei doi domni în Instituția Prefectului județul Maramureș a reprezentat prilejul ideal pentru a întări buna colaborare pe care am consolidat-o în ultimii ani. În discuția noastră, am abordat mai multe subiecte relevante, printre care s-au numărat colaborarea trasfrontalieră între România și Ucraina, proiectele de infrastructură pe care România le are la granița cu Ucraina. Noul pod peste Tisa care se construiește la Teplița – Sighetu Marmației – un proiect important care va fi finanțat 85% din fonduri europene nerambursabile, prin POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare), care prevede realizarea a 1,2 km de drum, 5 poduri de desecare, o intersecție giratorie și un punct de frontieră cu parcare, reabilitarea podului istoric din lemn din Sighetu Marmației care va reduce cozile de campioane de la vamă, respectiv situația căilor ferate din zona limitrofă a graniței cu Ucraina. A fost prezent și domnul locotenent-colonel Pitis Marian din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș”, a arătat Rudolf Stauder.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate