POLITICA

POLITIC – Iohannis, despre legea care i-ar permite să candideze: „Voi avea grijă să nu existe”

Publicat cu

pe

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în timpul deplasării sale în Statele Unite, că nu-și dorește o lege adoptată special pentru el care să-i permită să candideze la alegerile parlamentare. Mai mult, șeful statului a spus că „va avea grijă” ca această lege să nu existe.

Întrebat explicit dacă își dorește să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie și dacă a avut discuții pe această temă cu liderii coaliției, Klaus Iohannis a răspuns.

„Dați-mi voie să lăsăm chestiunea candidatură sau nu sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuție pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege și eu nu doresc să existe”.

Întrebat în continuare dacă ia în calcul o altă soluție juridică ce i-ar permite să candideze înaintea încheierii mandatului prezindețial, şeful statului a răspuns: ”Toate acestea le vom discuta acasă”.

De asemenea, Iohannis a invitat să comenteze tensiunile dintre PSD și PNL. În ce privește continuarea guvernării comune după alegeri, șeful statului a spus că această discuție este prematură.

hotnews.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version