Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

POLITICĂ – Dan Barna: PNL a ajuns un satelit al PSD, împreună cu AUR

Publicat cu

pe

Fostul lider USR Dan Barna a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre actuala configuraţie politică, că PNL a ajuns ”unul din sateliţii PSD, alături de AUR” şi că sunt foarte mulţi liberali care nu sunt fericiţi să să ducă să spună săru mana la PSD şi ar vrea să iasă din această căsătorie nefericită. Barna a comentat şi afirmaţiile lui Dacian Cioloş privind fracturile din partid, el arătând că noul preşedinte USR este într-o perioadă de ”aclimatizare” la USR, care nu a fost niciodată un partid de lider, şi unde deciziile se iau în urma unor dezbateri.

”În momentul de faţă, alternativele sunt clare, pe de o parte PSD, cu sateliţii PNL şi AUR şi pe de cealaltă parte, USR, acesta este spectrul politic”, a spus Dan Barna, el arătând că ”PNL a devenit un satelit, după ce preşedintele Iohannis a decis să predea cheile PNL lui Marcel Ciolacu, iar lucruruile sunt clare”.

”Avem un PSD care controlează managementul ţării şi unde PNL este un satelit. Atmosfera din coaliţie este multmai rea decât în perioada coaliţiei cu USR”, a mai arătat Barna, el precizând că PSD ar prefera ca la alegeri, în turul doi să intre AUR, un alt satelit al său.

Despre PNL, Dan Barna a arătat că ştie din dialoguri directe ”că sunt foarte mulţi în PNL care nu sunt deloc fericiţi că se ducă să spună săru mâna la PSD”.”Au fost aşezaţi ca şi copii de mingi la echipa lui Marcel Ciolacu. O componentă importantă din PNL speră să iasă din această căsătorie nefericită”, a spus Barna, adăugând că are un dialog firesc, inclusiv cu Ludovic Orban, care şi el este în ceea ce se numeşte opoziţia din Parlament.

Despre afirmaţiile lui Dacian Cioloş, care declarase că USR are nevoie să îşi rezolve nişte probleme interne şi să depăşească fracturile care încă există după fuziune, că ”este o chestiune de adaptare”. Dan Barna a explicat că 90% din deciziile din partid se iau prin consens. ”USR este un partid ca nimeni altul, este un partid al dezbaterilor reale, şi eu şi Nicuşor Dan a trebuit să muncim să îi convingem pe colegi. Nu este un partid piramidal şi fiecare chestiune trebuie dezbătută şi agreată o formulă”, a arătat el.

Despre Dacian Cioloş, fostul preşedinte al USR a spus că ”este într-o perioadă de aclimatizare la climatul USR.”USR nu este un partid de leadership, Dacian a candidat cu o platformă în care a spus că uneşte partid, sunt încrezător că în perioada următoare lucrurile vor funcţiona”, a afirmat el.

Dan Barna a răspuns şi nemulţumirilor din partid privind modul în care dacian Cioloş reacţionează, cu întârziere, la ceea ce se întâmplă pe scena politică. ”E mai degrabă o chestiune de stil de management, este o perioadă de adaptare la management”, a spus Barna despre noul lider al partidului.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate