Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat joi că îşi doreşte, în perspectiva alegerilor din 2024, crearea unui pol liberal democratic, din care să facă parte oamenii politici cu o viziune modernizatoare.
„Eu sper să facem un pol liberal democratic, opus acestui stat militaro-socialist, pentru că ştiu că, de exemplu, şi în PNL sunt oameni care sunt nemulţumiţi, oameni cu reflexe civile, oameni cu reflexe de a face treabă şi unii dintre ei sunt celebri cu urbele pe care le gestionează – oameni de acţiune. Eu îi aştept să îşi găsească curajul”, a spus el, pentru Radio Guerilla.
Întrebat dacă UDMR ar putea face parte dintr-o astfel de coaliţie de guvernare, Cătălin Drulă a răspuns că da. Pe de altă parte, el a exclus o coaliţie cu AUR, declarând că nu vede „scenariul acesta întâmplându-se vreodată”.
„Şi acolo (în UDMR – n.r.) sunt oameni care au viziune mai modernizatoare, pentru că până la urmă asta e lupta mare în România: status quo versus modernizare. Sunt băieţii care spun: ‘Statul e bun aşa cum e, să îl facem şi mai mare un pic, să ne mai angajăm şi să rămânem numai noi şefi pe resurse şi să drenăm prin contracte’ şi, pe de altă parte, noi, care propunem o viziune modernizatoare, cu adevărat liberală. Asta va fi lupta în 2024 şi construim de acum pentru ea”, a explicat preşedintele interimar al USR.
În opinia sa, actuala guvernare este „complet ineptă”, iar pentru a diminua inflaţia de 14% Executivul ar trebui să reducă deficitul bugetar.
„Suntem într-o frenezie a împrumuturilor pe dobânzi mari, pentru a pompa bani în inflaţie. Asta e ce se întâmplă în momentul de faţă în România şi asta nu poate să se sfârşească decât prost. Dar guvernarea din România e de tip ‘După mine potopul’, pentru că şi guvernarea lor e cu termen de expirare. În mai, la anul, se schimbă toţi, deci nu îi mai interesează. Pe Grindeanu nu îl mai interesează ce lasă la transporturi, pentru că pleacă şi vine altul de la PNL”, a spus Drulă.
În altă ordine de idei, Drulă a declarat că susţine decriminalizarea consumului de marijuana medicinală.
„Canabisul medical este o chestiune absolut recunoscută şi ştiu că sunt drame pentru că pentru anumite tipuri de afecţiuni poate să ajungă să fie singura chestie care mai funcţionează. (În ceea ce priveşte legalizarea) nu aş da un răspuns în momentul acesta, dar m-aş uita la experienţa celor care au legalizat”, a precizat el.