Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Povestea avionului Tarom prăbușit pe o dună de nisip în Oceanul Atlantic

Publicat cu

pe

Puțini știu că am avut la un moment dat un avion al companiei Tarom care s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, iar pasagerii au scăpat teferi și nevătămați, ca prin minune. Norocul lor a fost că aeronava s-a nimerit să cadă fix pe u dună de nisip.

Se întâmpla pe 7 august 1980, potrivit jurnaliștilor de la evz.ro, care au readus povestea incredibilă în actualitate: „Avionul Tupolev 154 al companiei Tarom trebuia să efectueze un zbor către Mauritania. Avea la bord 186 de persoane cu tot cu echipaj. Scopul acestei curse era de a duce marinari civili pentru a face schimbul pe trei nave românești aflate în zonă. Condițiile meteorologice nu erau favorabile și aeronava avea o problemă tehnică. Căpitanul Paul Mitu a povestit că a insistat să se renunțe la acel zbor. Echipajul primește, după 14 ore de așteptare, aprobarea de a se ridica de la sol. Totul a mers bine, până când avionul Tarom a ajuns în apropierea aeroportului din Nouadhibou, Mauritania, în jurul orei 04:00 dimineața.

O defecțiune a echipamentului de dirijare de pe aeroport a făcut ca aeronava să nu poată ateriza în condiții de siguranță. Căpitanul a povestit să sunt foarte rare cazurile în care acel sistem de aterizare nu funcționează. Pista era întunecată, așa că aterizarea s-a făcut eronat, la aproape jumătate de kilometru lateral de pistă, în Oceanul Atlantic. Pilotul a ținut avionul cu botul în sus și a planat deasupra apei. În momentul impactului, avionul s-a rupt în trei bucăți, iar unii pasageri au ajuns în apele oceanului. Din fericire, aeronava a aterizat fix pe o dună de nisip, ceea ce a făcut ca toți pasagerii să scape cu viață”.

Mai multe pe evz.ro

24news.ro

Actualitate

YHP Logo