ACTUALITATE

POVESTEA FASCINANTEI COCO CHANEL – Documente inedite aduc noi informații despre viața acesteia

Publicat cu

pe

Expoziția Coco Chanel, care se va deschide la Victoria and Albert Museum (V&A), Londra, pe 16 septembrie, dezvăluie documente inedite, care arată că designerul de modă a făcut parte din rezistența franceză, transmite The Guardian.
O retrospectivă majoră Coco Chanel scoate la iveală dovezi că designerul de modă a fost un membru activ al rezistenței franceze. Documentele nevăzute anterior vor fi expuse, împreună cu dovezi total în opoziție, care arată că ea a operat și ca agent nazist. Documentele referitoare la activitățile lui Chanel în Parisul din timpul războiului au o notă serioasă în ceea ce probabil va fi cea mai plină de farmec expoziție a anului, cu peste 50 de costume din tweed, inclusiv un set bubblegum roz aparținând lui Lauren Bacall, expuse la Gabrielle Chanel: Fashion Manifesto, expoziție ce se va deschide la V&A din Londra, pe 16 septembrie.
„Nu am putea face o expoziție despre Chanel fără să nu abordăm palmaresul ei din timpul războiului”, a spus curatorul, Oriole Cullen, care a extins o expoziție creată pentru prima dată la Palais Galliera din Paris în 2020, cu o nouă curatelă care aprofundează mai mult legăturile ei cu Marea Britanie, precum și activitățile ei de război.
„Documente nevăzute anterior evidențiază numele „Gabrielle spusă Coco Chanel” pe o listă de 400.000 de oameni al căror rol în rezistență este susținut de înregistrări oficiale”, scrie Digi24.
„Avem o verificare de la guvernul francez, inclusiv un document din 1957, care confirmă participarea ei activă la rezistență”, a spus Cullen. Muzeul va expune, de asemenea, dovezi puternice că Chanel a colaborat cu germanii din Parisul ocupat, inclusiv transcrieri ale interogatoriilor postbelice a trei oficiali naziști care o numesc, fiecare în parte, ca sursă de încredere.
Sursa foto: Profimedia Images

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version