ACTUALITATE

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE – Culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor, în fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”

Publicat cu

pe

S-a dat în folosință, în premieră pentru Baia Mare, sistemul de culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor, în fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” (intrarea dinspre strada George Coșbuc).
Scopul este acela de a crește gradul de siguranță a copiilor și în același timp pentru ca traficul rutier să nu mai fie blocat când părinții își iau sau aduc copiii la școală. Pentru aceste culoare s-au desființat 9 locuri de parcare, dar care totuși vor putea fi folosite în weekend și în perioadele de vacanță.
În acest culoar părinții pot opri pentru scurt timp mașina (aproximativ 30 secunde) să își lase sau să își ia copilul de la școală.
Pe aceste culoare, oprirea este interzisă (excepție făcând zilele de weekend și vacanțele).
„Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi aceste culoare strict în sensul în care au fost concepute, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier. Părinții care aleg să își conducă copiii până la intrarea în unitatea de învățământ sunt rugați să oprească / staționeze în alte locuri în care aceste manevre sunt permise.
Menționez că după o perioadă de test, acest sistem va fi implementat și la alte unități de învățământ din municipiu.
P.S. Când vremea ne va permite, vom marca/vopsi culoarul cu o culoare distinctă, pentru a face și mai vizibil linia dedicată”, anunță viceprimarul Pap Zsolt Istvan.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version