Connect with us

ACTUALITATE

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA – Planetariul Baia Mare lansează spectacolul digital Satelix

Publicat cu

pe

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează, joi 16 decembrie 2021, marea lansare a spectacolului digital SATELIX pentru mediul școlar, publicul țintă al acestui program fiind clase de elevi de la școli și licee, pentru început.
De la 1 septembrie 2021, spectacolul digital full-dome SATELIX a fost disponibil în România doar la Baia Mare, fiind vizionat la cerere sau în cadrul unor vizite tematice speciale a unor grupuri organizate, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare dorind să măsoare impactul și calitatea acestui program, comparativ cu alte oferte pe care le pune la dispoziția publicului.
Acest program de planetariu este o premieră în România, PLANETARIUL BAIA MARE fiind primul planetariu românesc care a participat la realizarea unui asemenea produs intelectual, cu o tematică ce vizează diseminarea științei și achizițiilor tehnologice prin intermediul cărora a fost modelată civilizația actuală.
SATELIX este rodul colaborării a unora dintre cele mai importante planetarii din Europa (Planetariul Hamburg – Germania, Planetariul Brno – Cehia, Planetariul Venus Zielona Gora – Polonia, Planetariul Hurbanovo – Slovacia, Planetariul Budapesta – Ungaria și – nu chiar în ultimul rând – Planetariul Baia Mare – România), în cadrul unui proiect Erasmus+ (UNITRIP – Unde să descoperi Universul? În Planetariu), care a vizat -de asemenea- schimburi reciproce de experiență și prezintă, în esență, impactul tehnologiilor proiectate inițial pentru utilizare în spațiul cosmic în viața cotidiană. Pentru a îmbina teoria cu practica, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare a publicat, de asemenea, o broșură instructivă și aplicativă: ”Cum să detectezi un satelit”.
„Ce este SATELIX? Satelix este un spectacol nou-nouț de planetariu, ultra-tematic – ne dezvăluie importanța sateliților în viața cotidiană a timpului nostru. Un satelit a fost primul obiect artificial plasat de om în spațiul cosmic. Astăzi, viața ne este mult mai ușoară cu ei, iar fără ei – am sta la coadă pentru a trimite o telegramă! Invităm școlile la spectacol, pentru a afla aproape totul despre sateliți. Un spectacol de actualitate despre tehnologie și civilizație! Până la sfârșitul acestui an, programările pentru grupuri școlare se pot face doar telefonic (0362 401 921), însă – începând cu ianuarie 2022, vor fi acceptate programări de grupuri și pe platforma de programări (pe site-ul www.planetariubm.ro)”, precizează reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate