Connect with us

ACTUALITATE

PREMIERĂ – Spectacol de dans contemporan la Teatrul Municipal Baia Mare

Publicat cu

pe

Teatrul Municipal Baia Mare invită publicul duminică, 12 martie, de la ora 19.00, la premiera spectacolului de dans contemporan ”Placebo”, conceptul, coregrafia și light designul fiind semnate de coregraful Arcadie Rusu. Odată cu această premieră, la Teatrul Municipal Baia Mare ia naștere compania de dans contemporan 𝐞𝐗-𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐈𝐂 𝐃𝐀𝐍𝐂𝐄 𝐓𝐄𝐀𝐌, nucleul ei fiind format din tineri dansatori și actori ai instituției.

„Arcadie Rusu este coregraf, dansator si managerul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. De peste 15 ani dansează, predă si creează spectacole atât în România, cât și pe scena internațională a dansului contemporan, precum proiectele în colaborare cu English National Ballet la Londra si cu “Battery Dance Company” la New York.
Echipa de creație a spectacolului PLACEBO este completată de Yasmin Asan, Alexandru Suciu și Carla Waltner.
Yasmin Asan este arhitect, scenograf, artist vizual și metaverse creator, iar alături de Arcadie Rusu a creat scenografia și grafica pentru spectacolele LECKE/Lecția – al trupei Studio M din Sfântu Gheorghe, CAIN – o coproducţie a Centrului Independent Coregrafic „Linotip” şi Battery Dance Company din New York, OMEN – la Centrul Independent Coregrafic „Linotip” și cel mai recent, PLACEBO – la Teatrul Municipal Baia Mare.
Alexandru Suciu este compozitorul și sound designerul spectacolului PLACEBO, a absolvit Facultatea de Teatru, Secția Actorie a U.N.A.T C. ”I. L. Caragiale” București și începând cu anul 2011 compune muzică pentru spectacole de teatru, colaborând cu regizorii Alexandru Mâzgareanu, Bobi Pricop, Radu Popescu si Irina Mandră-Craiță, iar din 2016 compune muzică și realizează sound designul pentru spectacole de dans contemporan semnate de coregrafii Arcadie Rusu, Ioana Marchidan, Massimo Gerardi, Paul Hertzfeld şi Georgeta Corca, Razvan Stoian, Camelia Neagoe.
Carla Waltner a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București și se întoarce pe scena Teatrului Municipal Baia Mare după zece ani, cu entuziasm, pasiune pentru arta dansului și cu promisiunea că va oferi publicului baimărean prestații artistice de cea mai înaltă calitate. În cadrul proiectului PLACEBO este dansatoare și asistent coregrafie.
Din distribuția spectacolului Placebo fac parte Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș și Roxana Florescu, actori și dansatori ai Teatrului Municipal Baia Mare”, precizează reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

Spectacolul are loc la Sala Mare, durează 60 de minute, iar prețul unui bilet la premiera din data de 12 martie este 25 lei.

Următoarele reprezentații sunt programate sâmbătă, 18 martie, de la ora 19.00 (preț bilet 20 lei întreg și 10 lei, cu reducere) și duminică, 26 martie, de la aceeași oră, (preț unic 20 lei) reprezentația fiind inclusă în campania națională inițiată de UNITER, ”Artiștii pentru artiști”, dedicată susţinerii financiare a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate