Connect with us

SANATATE

PREMIERĂ – Vaccin personalizat împotriva cancerului, testat în Marea Britanie

Publicat cu

pe

Cercetare revoluționară la Londra: se testează, în premieră mondială, un vaccin personalizat împotriva cancerului. Acest program, coordonat de Unitatea de studii clinice de la Universitatea din Southampton, face parte din Centrul de cercetare a cancerului din Marea Britanie, o instituție dedicată studiilor complexe de imunoterapie pentru această boală. Serul utilizează tehnologia ARN mesager.

Unitatea clinică care desfășoară testele este integrată în Centrul de cercetare a cancerului din Marea Britanie, cunoscut pentru cercetările sale avansate în imunoterapia cancerului. Mii de pacienți din Regatul Unit vor avea acces la vaccinul împotriva cancerului în cadrul unui studiu realizat prin sistemul național de sănătate, finanțat de stat. Până acum, 30 de spitale s-au înscris în program.

Medicii prelevează o mostră din tumoare și administrează o injecție specifică tipului de cancer identificat la respectivul pacient. Cercetările sunt în stadiu incipient, iar pacienții se pot oferi voluntar pentru studiile clinice. Primul pacient care a beneficiat de ser este un lector universitar.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate