ACTUALITATE

Preot din Maramureș, prins băut la volan. Nu avea nici permis

Publicat cu

pe

Episcopia Maramureșului și Sătmarului a luat atitudine vizavi de situația preotului Lupșe George Florian, care a fost depistat de un echipaj de poliție la volanul mașinii, deși era sub influența băuturilor alcoolice.
„În cursul zilei de vineri, 5 iulie 2024, am aflat cu mâhnire de situația preotului misionar Lupșe George Florian, din cadrul Protopopiatului Ortodox Chioar, care a fost surprins de un echipaj al poliției rutiere conducând un autovehicul pe drumurile publice, fără a avea acest drept, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Menționăm faptul ca preotul a fost sancționat de Episcopie încă din anul 2017 prin transfer disciplinar din Parohia Ortodoxă Vălenii Șomcutei, pe post de preot misionar al Protopopiatului Ortodox Chioar.
De îndată ce Episcopia a luat la cunoștință de situația gravă în care se află Preotul Lupșe George Florian s-a dispus suspendarea preotului din activitatea clericală până la finalizarea procesului în instanță. După soluționarea cazului în instanță se vor lua măsurile canonice și disciplinare care se impun în astfel de situații”, a anunțat Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version