Connect with us

SPORT

PRIMA VICTORIE – România a trecut de Macedonia de Nord și s-a calificat în grupele principale de la CE 2022

Publicat cu

pe

Ultimul meci jucat de România a în Grupa C de la Campionatul European de handbal feminin a adus și prima victorie pentru tricolore la această competiție. Succesul obținut la Skopje, în fața Macedoniei de Nord, consemnează și calificarea echipei antrenate de Florentin Pera în grupele principale.

Succesul României în fața unei dintre gazdele competiției a fost unul logic, între cele două echipe existând la această oră o diferență de valoare. Cristina Neagu a marcat 10 goluri pentru tricolore, dar jucătoarea meciului a fost portarul Daciana Hossu.

România – Macedonia de Nord 31-23 (13-12)

România: Dumanska 5 intervenții (38,46%), Hossu 10 intervenții (43,48%), Ciucă – Neagu 10 goluri/14 aruncări, Seraficeanu 5/6, Buceschi 3/8, Tănasie 3/3, Pintea 3/6, Grozav 3/5, Bazaliu 2/2, Ostase 2/2, Pristăviță, Dindiligan, Badea, Țîrle, Lixăndroiu. Antrenori: Florentin Pera, Bogdan Burcea și Ildiko Barbu.

În această seară seara va avea loc şi celălalt meci al grupei, Olanda – Franţa.

În clasament, Franţa ocupă primul loc în acest moment, cu 4 puncte, urmată de Olanda, 4 puncte, România, 2 puncte, Macedonia de Nord. Primele trei clasate se califică în grupele principale cu punctele obţinute în întâlnirile directe (România va porni cu zero).

Celelalte trei echipe care vor completa grupa a doua principală vor proveni din Grupa D. Muntenegru este deja calificată, celelalte echipe se vor alege dintre Polonia, Germania şi Spania.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate