Connect with us

IMPORTANT

PROBLEME – HiSky suspendă temporar zborurile din Baia Mare către Londra și Milano

Publicat cu

pe

În continuare sunt probleme cu zborurile internaționale pe care HiSky le operează de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Compania aviatică urma să inaugureze ruta Baia Mare – Londra Stansted în 18 decembrie 2021 însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza faptului că HiSky nu a obținut autorizațiile necesare pentru a zbura în Marea Britanie.

„În această situație, s-a apelat la compania TAROM, care a operat pentru HiSky câteva zboruri între Londra și Baia Mare, însă acum ruta e suspendată până în 1 februarie 2022.

Potrivit site-ului Autorității Aviației Civile din Marea Britanie, la data publicării acestui articol, compania aeriană încă nu a obținut certificatul de operator din țări terțe (TCO) necesar pentru a zbura în Marea Britanie. Referitor la acest certificat, compania a transmis în 18 decembrie 2021 că a solicitat autorizarea la Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie în 13 noiembrie 202″, scrie boardingpass.ro.

Ruta Baia Mare – Milano Bergamo pe care compania zboară cu propriile avioane va fi și ea suspendată din 22 ianuarie până în 10 februarie 2022.
„La începutul lunii ianuarie 2022 HiSky a pus la vânzare biletele pentru ruta Baia Mare – Paris BVA pe care intenționează să o opereze de la sfârșitul lunii martie 2022. Recent compania HiSky a anulat pe o perioadă nederminată cele trei rute pe care le anunțase de la Târgu Mureș.
Programul de zbor al HiSky indică faptul că această rută este planificată să fie operată în fiecare zi de miercuri și sâmbătă”, mai precizeazs.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate