Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

PROIECT URIAȘ PENTRU MARAMUREȘ – Au fost semnate primele contracte pentru dezvoltarea infrastructurii de apă

Publicat cu

pe

Joi, 10 octombrie, societatea VITAL Baia Mare a semnat primele contracte de lucrări, servicii și furnizare din cadrul proiectului „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș”.

Este un proiect care vizează 30 de primării din județ: Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Baia Sprie, Cavnic, Seini, Şomcuta Mare, Tăuţii Măgherauş, Târgu Lăpuş, Ulmeni, Vişeu de Sus, Ardusat, Bocicoiu Mare, Câmpulung la Tisa, Cicârlău, Coltău, Copalnic Mănăştur, Groşii Ţibleşului, Mireşu Mare, Poienile de sub Munte, Recea, Remeţi, Remetea Chioarului, Rona de Jos, Săcălaşeni, Sarasău, Satulung, Şişeşti, Suciu de Sus şi Vadu Izei.

”Proiectul nostru se adresează către 30 de UAT-uri din județul Maramureș. Contractul de finanțare are o valoare de 401 milioane euro plus TVA și se întinde până în 31 decembrie 2029. La sfârșitul acestei perioade, județul Maramureș va fi mai bogat cu 511 kilometri rețea de apă potabilă și aproximativ 280 de kilometri de rețea de apă uzată. Proiectul este format 90% din extinderi și doar 10% reabilitări.

Planul de implementare al proiectului este format din 18 contracte. Astăzi suntem pregătiți să semnăm șapte contracte (trei de execuție, unul de proiectare și execuție, două de servicii și unul de furnizare de bunuri), care împreună însumează peste 100 de milioane de euro. Restul contractelor se află în licitație în diferite faze, sperăm ca până la sfârșitul anului să putem semna toate celelalte contracte de lucrări”, a declarat Alexandrina Bancoș, managerul general al societății VITAL.

Proiectul va fi finanțat în proporție de 85% de la UE, 13% de bugetul de stat, 2% din buget local, iar diferența de 6% reprezintă contribuția societății VITAL.

Vlad HERMAN

Foto: VITAL Baia Mare

1 Comment

1 Comments

  1. Andrei H

    14 octombrie 2024 at 12:42

    Cu banii ăștia pot face rețelele din inox nu din plastic…
    În Baia Mare ne spălăm unul după altul în aceiași apă, așa scumpă e! În viitor o să folosim acea apă să spălăm și vasele, (după ce ne băga ăștia în datorii)!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo