Connect with us

SANATATE

PROIECTE – Spitalul Județean Baia Mare, modernizat pas cu pas. Ce spune Ionel Bogdan

Publicat cu

pe

După modernizarea UPU de la Spitalul Județean Baia Mare vor urma și alte proiecte importante pentru cea mai mare unitate medicală din Maramureș.

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a vorbit despre toate acestea într-o postare pe Facebook.

”Realizările vorbesc cel mai bine de la sine! Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, inclusiv UPU Pediatrie, sunt astăzi printre cele mai moderne din România. Am finalizat recent lucrările de reabilitare, modernizarea și dotarea acestor zone importante pentru pacienți. În paralel continuăm la acest spital alte investiții extrem de importante:

Modernizăm și dotăm ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Valoare: 3,3 milioane euro. Stadiu: în execuție.

Dotăm și renovăm cabinetul de #planificare familială din cadrul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Valoare: 143,6 mii euro. Stadiu: în curs de execuție, finalizăm lucrările în această vară.

Dotăm compartimentul de terapie intensivă #neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” cu aparatură medicală de înaltă performanță. Valoare: 1 milion euro. Stadiu: în faza de achiziție a dotărilor, estimăm că vom finaliza lucrările până în luna septembrie 2024.

Digitalizăm Spitalul Județean: veți putea să vă programați online, dar și să vă consultați dosarul de pacient printr-un singur click! Valoare: 1 milion euro. Stadiu: Este aprobată cererea de finanțare, se așteaptă contractarea.

Cel mai mare proiect de investiție pe care îl avem în implementare la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este în valoare de peste 90 de milioane de euro. Acesta prevede construirea unui nou corp de clădire care va avea un bloc operator cu 16 săli de operație, cu dotări de ultimă generație, laborator automatizat 100% pentru analize, fără intervenție umană, care practic va limita riscul de infectare a probelor, heliport, parcare subterană și încă o Unitate de Primiri Urgențe la parter. Stadiu: Urmează depunerea cererii de finanțare.

La finalul mandatului meu la Consiliul Județean, în toamnă, voi pleca împăcat că mi-am îndeplinit atribuțiile și mi-am respectat planul pentru Maramureș. Rămân în urma mea #realizări importante, dar și investiții în curs de implementare care în următorii ani vor genera un impact pozitiv pentru maramureșeni. Satisfacția lucrului bine făcut este de neprețuit!”, a punctat Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate