Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

PROMISIUNE – Gara din Baia Mare urmează să fie modernizată

Publicat cu

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pregătește documentațiile pentru modernizarea sau reabilitarea a 47 de stații de cale ferată, inclusiv gara din Baia Mare, aflate în diverse stadii de degradare din cauza uzurii fizice și morale, anunță transilvaniabusiness.ro.

La Gara din Baia Mare, durata de execuție a lucrărilor prevăzută în documentații este de 20 de luni, cu o valoare totală estimată la 121,32 milioane de lei.

,,Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este propus pentru finanţare în cadrul Programului Transport 2021-2027. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” SA, precum și din alte surse.

Potrivit transilvaniabussiness.ro, la Gara din Baia Mare se vor efectua următoarele lucrări:

Se va realiza o nouă compartimentare a spațiilor cu destinație comercială. Casele de bilete de la parter vor fi relocate la etajul 1 (nivelul peronului central de la linia 1), vor avea intrări independente și vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii, vestiar și oficiu. Grupurile sanitare pentru călători/public existente la parter, se recompartimentează și se creează un grup sanitar nou pentru persoane cu dizabilități. La etajul 1 al clădirii gării (etaj parțial supantă), identificat cu cota peronului principal de la linia 1 datorită configurației terenului, vor fi comasate funcțiuni care vor deservi preponderent călătorii și personalul CFR. La nivelul etajul 2 (etaj parțial supantă) se vor amenaja spații pentru personalul CFR: birouri, sală de ședințe, sală școală, spații tehnice. Finisajele exterioare vor fi modernizate/reabilitate, finisajele interioare se vor moderniza/reabilita în conformitate cu normele și normativele în vigoare, realizarea acestora fiind în concordanță cu cerințele P118/1999 cu privire la evacuarea în caz de incendiu. Accesul la peroane se va realiza prin extinderea pasajului subteran care va fi prevăzut cu scări și lifturi, facilitându-se în acest fel accesul persoanelor cu mobilitate redusă prin intermediul lifturilor. Instalațiile de semnalizare existente aferente linilor care se modernizează se înlocuiesc, inclusiv traseele de cabluri de alimentare necesare funcționarii semnalizării.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate