Connect with us

ADMINISTRATIE

PROMOVARE TURISTICĂ – Proiectul ”Biserici de lemn din Zona Codru. Tururi Virtuale” a fost finalizat

Publicat cu

pe

Consiliul Județean Maramureș prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș a finalizat Proiectul ”Biserici de lemn din Zona Codru. Tururi Virtuale”, având ca rezultat lansarea website-ului dedicat bisericilor codrenești www.codru.culturamm.ro

Acest proiect cultural a fost demarat în luna august 2021 și a avut ca obiectiv cercetarea și promovarea unui număr de 18 biserici vechi de lemn, cu statut de monument istoric, situate în regiunea etnografică denumită ”Țara Codrului”, aflate în localitățile: Arduzel, Bicaz, Bolda, Bulgari, Buzești, Chieșd, Corund, Derșida, Doba, Horoatu Cehului, Lelei, Nadiș, Noțig, Orțâța, Someș-Uileac, Stâna, Ulciug și Ulmeni.

Proiectul ”Biserici de lemn din Zona Codru. Tururi Virtuale” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș a fost cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și s-a bucurat de sprijinul partenerilor din trei județe: Asociația ARHAIC (Sălaj), Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest, Serviciul Județean Maramureș al Arhivelor Naționale, Asociația Ghizilor de Turism Maramureș și Asociația pentru Promovarea Turismului și Dezvoltare Durabilă Nord-Vest.

Un aspect important al acestui proiect este realizarea de către reprezentanții Asociației Ghizilor de Turism Maramureș a unui program de promovare turistică, în perioada post-implementare. Acesta se va concretiza într-un circuit cultural – turistic al bisericilor de lemn codrenești.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate