ACTUALITATE

PTF SIGHET – Delegație oficială din partea UNICEF, prezentă în Maramureș

Publicat cu

pe

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu prefectul județului, Rudolf Stauder, au primit astăzi delegația oficială din partea UNICEF, formată din Catherine Russell, Director Executiv UNICEF, Afshan Khan, Director Regional pentru Europa și Asia Centrală, Pieter Bult, Reprezentant UNICEF în România, Kirsi Madi, Director și Șef de Personal UNICEF, și Despina Andrei, Manager Comunicare și Strângere de Fonduri UNICEF în România.

Împreună au vizitat primul punct de tip ”Blue Dot” funcțional în România, care s-a deschis la vama Maramureșului cu Ucraina și este operațional încă de aseară. În acest centru activează reprezentanți ai ONG-urilor care au dorit să ofere sprijin pentru Ucraina și voluntari – cetățeni care și-au exprimat intenția de a da o mână de ajutor refugiaților ucraineni.

„În centrul de tip Blue Dot se oferă refugiaților ucraineni servicii integrate, precum preluare, triere epidemiologică, asigurare de alimente și produse de strictă necesitate, transport și cazare în spațiile puse la dispoziție de societăți comerciale, instituții și persoane private.

De asemenea, voluntarii din acest centru pot oferi și terapie psihologică și prim-ajutor privind igiena, sănătatea și nutriția, consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate.

Delegația oficială împreună cu președintele administrației județene și cu prefectul de Maramureș au discutat cu reprezentanții ONG-urilor prezente, care au fost în prima linie de la începutul evenimentelor, mulțumindu-le pentru implicare și sprijin.

Reprezentanții UNICEF și ai autorităților județene au analizat și situația actuală a trecerilor prin vamă a refugiaților ucraineni, pentru care s-a amenajat o tabără specială, pe stadionul municipal din Sighetu Marmației. Planul de organizare a Comandamentului de urgență Maramureș a fost, de asemenea, un punct de discuție pe agenda de astăzi”, informează reprezentanții CJ Maramureș.

Familiile cu copii sunt îndrumați de cei de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, unități de cult și organizații non-profit, pentru a fi asigurată siguranța copiilor.

 

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version