Connect with us

GASTRONOMIE

Quesadilla mexicană

Publicat cu

pe

Quesadilla face parte din acea categorie de preparate simple și extrem de ingenioase care transformă resturi din frigider într-o mâncare nouă și irezistibilă. Sincer, nu cred că această rețetă are altă origine decât ingeniozitatea unei gospodine care a hotărât să folosească ceva resturi de mâncare de prin bucătărie să ofere familionului flămând ceva delicios și rapid. Merge perfect alături de o salată verde, o salsa mexicană, smântână sau un delicios guacamole.

Quesadilla are două părți de bază: tortilla și umplutura.Tradițional, tortilla se prepara din făină de porumb. După cucerirea spaniolă a Lumii noi, a apărut, sub influența europeană, și tortilla cu făină de grâu.

quesadilla mexicană

Umplutura de bază la quesadilla este brânza, lucru ușor de dedus din chiar numele preparatului, quesa înseamnă brânză. Dacă, pe lângă brânză, hotărâți să adăugați și carne fiartă sau friptă, tăiată sau ruptă în fâșii, e alegerea voastră, nu e nimic greșit dar nu e nici obligatoriu.

Făcând o căutare asupra cărui tip de brânză ar fi mai potrivit pentru quesadilla, am concluzionat că se poate folosi orice șcaval, brânză care are capacitatea de a se topi și întinde. Pe lângă brânză, se pot pune ce ingrediente vreți și aveți la îndemână. Eu am pus legume crude. Ele se pot și găti înainte de a se adăuga în umplutură dar eu am preferat să le pun crude, sperând la un contrast plăcut între brânza topită și legume. Vă mărturisesc că așteptările nu mi-au fost înșelate, dimpotrivă.

Mi-aș fi dorit să adaug și niște porumb în quesadilla mea și mi-am pregătit toate ingredientele la îndemână, în mici castronele, inclusiv boabele dintr-o conservă de porumb dulce, bine scurse de lichid. Până m-am întors eu de două ori prin bucătărie, doi pofticioși notorii, de care mă și miram cum de nu zic nici pâs, au făcut porumbul să dispară! Așa, că dragii meu, o să vă rog să vă imaginați că în quesadilla mea este și porumb, cu toate că de acesta s-au bucurat doar băieții mei.

Ingrediente:

 • 2 tortilla – am folosit tortilla din comerț, parțial crude, numai bune pentru o quesadilla finisată în tigaie
 • 100 gr. brânză – un tip de brânză care se topește. Eu am folosit Emmentaler
 • 2 ardei grași
 • 2 bucăți ceapă verde
 • 8 roșii cherry
 • boabele dintr-o conservă de porumb, scurse bine de lichid
 • după gust, ardei iute chili tocat fin
 • sare și piper

Întâi se pregătesc toate ingredientele, care trebuie să ne fie la îndemână în momentul în care începem să asamblăm quesadilla.

 1. Cașcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se gustă pentru a vedea dacă e sărat și dacă are nevoie de asezonare . Cașcavalul meu Emmentaler nu era sărat, așa că am adăugat sare și piper după gust și am amestecat pentru omogenizare.
 2. Se spală și se curăță legumele. Am scos cotorul de la ardei, am curățat de semințele și am tăiat pulpa cubulețe. Ardei chili nu am mai folosit, chiar dacă pofticioșii mi-au mâncat unul dintre ingredientele principale, nu m-a lăsat inima să-i pedepsesc atât de rău.
 3. Se curăță și se taie ceapa verde, am adăugat în umplutură inclusiv frunzele verzi.
 4. Se spală roșiile și se feliază. Eu am folosit roșii cherry, așa că le-am tăiat doar în două.

Quesadilla mexicană – gătire la tigaie.

 1. O tigaie neaderentă (o tigaie de inox e cea mai bună) se unge cu un șervețel îmbibat în ulei și se încălzește pe foc.
 2. Se pune tortilla la încălzit. După 10 secunde, se întoarce pe cealaltă parte. Se repetă această întoarcere de pe o parte pe alta la 10 secunde distanță de câteva ori. O pungă de aer ar trebui să se formeze în interiorul  tortillei.
 3. Când acele pungi cu aer apar în tortilla, se presară jumătate din cantitatea de brânză pe toată suprafața aluatului.
 4. Peste brânză, se presară restul ingredientelor. Nu se pune un strat prea gros de ingrediente.
 5. Unii recomandă ca ingredientele să se amestece cu brânza pe motiv de umplutură mai omogenă, eu cred ca fiecare face cum crede. Un lucru care nu mi-a dat prin cap a fost să presar ingredientele cu excepția cașcavalului doar pe jumătate din tortilla.
 6. Se reduce flacăra și se acoperă cu un capac.
 7. Se supraveghează tigaia pentru a nu se încinge până începe să fumege. De asemenea, trebuie să fie suficient de fierbinte cât să topească cașcavalul.
 8. După un minut, se verifică dacă s-a topit brânza. Dacă nu, se acoperă din nou și se verifică după încă un minut dacă e gata, supraveghind să nu se ardă în același timp.
 9. Când brânza s-a topit, folosind o spatulă, se întoarce o parte a tortillei peste cealaltă jumătate ca la omletă.
 10. Tortilla ar trebui să fie ușor rumenită, dacă nu este, se dă focul mai tare sub tigaie și cu spatula, se întoarce quesadilla de pe o parte pe cealaltă tot la 10 secunde până se rumenește.
 11. Se ia de pe foc, se pune pe platoul de servire.
 12. La fel se procedează și cu a doua tortilla, asta în cazul în care nu le-ați gătit alături în tigăi separate.
 13. Quesadilla se taie în trei – patru triunghiuri și se servește imediat, cât este caldă. Așa ne vom putea bucura de texturile minunate în contrast: legumele ușor crocante, brânza topită și tortilla crocantă. Servită alături de guacamole, quesadilla este un adevărat deliciu.

Sursa: lauralaurentiu ro

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate