ACTUALITATE

Radiografia unui impostor: Călin Georgescu. Valuri de dezmințiri după ce și-a inventat o biografie falsă

Publicat cu

pe

În ciuda strădaniei sale de a rămâne cât mai ascuns, departe de ochii publicului, Călin Georgescu e scos la suprafață, în ultimele zile, de investigațiile jurnaliștilor și de reacțiile urmașilor unor personalități de care și-a legat în mod abuziv numele. Se recreează imaginea unui impostor total, care și-a confecționat efectiv o biografie. Finalistul alegerilor prezidențiale n-a fost în Clubul de la Roma, n-a lucrat la ONU, n-a fost validat de diplomatul Mircea Malița, iar mătușa sa n-a lucrat pentru istoricul Nicolae Iorga!

„Vezi că și-a inventat biografia”, i-a spus o sursă avizată jurnalistului Ziaristii.com despre Călin Georgescu, acum o săptămână, în timpul unei discuții despre ciudatul amănunt din CV că ar face (sau ar fi făcut) parte din Clubul de la Roma.

În acea societate exclusivistă se știe că pătrund doar personalități de top, care au cuvânt greu de spus la nivel internațional. Ori, în cazul lui Georgescu – un ilustru necunoscut care n-a avut niciodată funcții, bani sau contribuție la ceva semnificativ – nu se putea vorbi despre întrunirea acestei condiții. „Din România, doar două persoane sunt sau au făcut parte din Clubul de la Roma: Mircea Malița și Mugur Isărescu”, i-a răspuns jurnalistului interlocutorul bine informat.

Între timp, au început să curgă dezmințirile.

Călin Georgescu n-a fost în Clubul de la Roma, nu a lucrat la ONU, n-a fost recomandat de Mircea Malița, iar mătușa sa n-a lucrat pentru Nicolae Iorga. Toate sunt invenții, fantezii, iar descrierea pe care i-a făcut-o fostul președinte Traian Băsescu („un șarlatan“) pare să se adeverească.

Se poate observa un model de acțiune: Călin Georgescu intră în asociații care conțin în titulatură numele unor instituții celebre, apoi pretinde că a lucrat pentru organizațiile originale, nu pentru clonele lor

Urmărind clarificările de mai jos, e ușor de recunoscut un model pe care Călin Georgescu l-a folosit în mod repetat. A intrat în diverse asociații private care foloseau în titulatură nume ale unor organizații internaționale. Apoi a pretins că a lucrat pentru organizațiile celebre, nu pentru clonele lor.

Iată mai jos patru ocazii în care candidatul la președinție a mințit grosolan, în ceea ce privește istoricul său sau al familiei sale.

1. A făcut parte din Asociația Prietenii Clubului de la Roma din România, un fel de fan club al Clubului de la Roma. Asociația a fost fondată în anii 1990 la București, dar nu era recunoscut oficial și nici nu se afla sub tutela celebrei organizații de al cărei nume se folosea. Georgescu a fost secretar general al acestei asociații pentru puțin timp, apoi a fost dat afară.

Deci, nu Clubul de la Roma, ci Asociația Prietenii Clubului de la Roma din România! Aici pot fi verificați membrii Clubului de la Roma cel adevărat. Călin Georgescu nu se numără printre ei.

2. A fost pentru un an secretar general al United Nations Global Sustainable Index Institute (UNGSII), o fundație privată înființată în 2014 într-un sat din Elveția și care nu are nicio legătură cu ONU (United Nations), în afara faptului că-i folosește numele. Verificarea a fost făcută de publicația Adevărul.ro. Călin Georgescu pretinde în CV-ul său că ar fi fost oficial ONU („director executiv” al Institutului Indicelui Global al Sustenabilității al Națiunilor Unite – United Nations Global Sustainable Index Institute – din Geneva și Vaduz).

Că minte cu intenție stau dovadă numeroasele înregistrări video în care povestește ce făcea el ca oficial ONU. Se poate vedea asta inclusiv în celebrul filmuleț unde spune că s-a dus, ca șef al unei delegații ONU, și a discutat cu „entități non-umane”, cu unii care în mod clar nu erau din specia noastră.

3. Maria Scarlat Malița, nepoata diplomatului comunist și masonului Mircea Malița, contestă vehement folosirea numelui bunicului său de către Călin Georgescu. Maria Malița subliniază că Mircea Malița nu a susținut niciodată delirul extremist.

Maria Scarlat Malița: „Oare cartea lui Mircea Malița, «Homo Fraudens» (Editura Rao, 2012), anticipa deturnarea ideilor sale, a numelui său în discursul discordant, naționalist, cu idei tulburi, conspiraționiste? Mircea Malița, matematician cu spirit cartezian, om al proiectelor, a fost deschizător de drumuri în știința, inteligența artificială, analist al lumii globale, teoretician al negocierilor și al deschiderii. Mircea Malița a scris peste 50 de cărți, studii, eseuri despre culturi, civilizație și rațiune. Pentru el, Europa exista când pentru ceilalți era doar un continent. Ca diplomat de carieră și profesor de diplomație, a fost primul român care s-a opus URSS la Națiunile Unite, moment ce a marcat desprinderea României de blocul de est. Folosirea frauduloasă a operei și carierei academicianului Mircea Malița în scopul exprimării opusulu,i adică a misticismului, a naționalismului extrem și întoarcerii spre est, a creat confuzie. Numele și opera sa au fost abrupt transformate în instrument de imagine, antrenând mistificări ale biografiei sale, a epocilor și ideilor”.

4. Nepotul lui Nicolae Iorga, Andrei Pippidi, istoric la Oxford, subliniază într-o declarație pentru site-ul Romaniacurata.ro că „nu e nicio legătură între Nicolae Iorga și Călin Georgescu”.

Candidatul la Președinție pretinde că o mătușă de-a, Maria Georgescu, sa ar fi fost secretara celebrului istoric, dar nu a adus nicio dovadă în acest sens. Minciuna i-a fost spulberată de nepotul lui Nicolae Iorga.

Andrei Pippidi, doctor în istorie, spulberă și această impostură: „Ca editor al jurnalului și corespondenței bunicului meu, și copil care a crescut în mediul admiratorilor lui Nicolae Iorga, trebuie să spun foarte clar că o secretară a bunicului meu cu numele de Maria Georgescu nu a existat niciodată. Numele acestor secretare și asistente e precis cunoscut”.

ziaristii.com

1 Comment

Actualitate

Exit mobile version