Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

RAPORT – Vaccinările în copilărie previn milioane de îmbolnăviri și decese ale persoanelor născute în ultimii 30 de ani

Publicat cu

pe

Un raport recent al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, citat de CNN, evidențiază beneficiile majore ale vaccinării de rutină a copiilor prin programul „Vaccinuri pentru copii” lansat în 1994.

Studiul arată că imunizările au prevenit milioane de cazuri de boală, spitalizări și decese, economisind țării miliarde de dolari. Autorul principal, Fangjun Zhou, subliniază că beneficiile vaccinării sunt evidente și continuă să se manifeste chiar și cu introducerea de noi vaccinuri.

Cercetarea, care a inclus nouă vaccinuri esențiale, estimează că aproximativ 117 milioane de copii născuți între 1994 și 2023 au beneficiat de prevenirea a 508 milioane de cazuri de boală, 32 de milioane de spitalizări și 1,13 milioane de decese. Programul, creat după o epidemie de rujeolă, oferă vaccinuri gratuite pentru copiii eligibili, contribuind la menținerea unei acoperiri ridicate a vaccinării și reducerea inegalităților în accesul la servicii de imunizare.

Pandemia de Covid-19 a dus la o scădere globală a vaccinărilor de rutină, evidențiind provocările legate de accesul la servicii și ezitarea la vaccinare. OMS și UNICEF au raportat o stagnare a acoperirii vaccinale, subliniind necesitatea de a recupera terenul pierdut și de a consolida serviciile de imunizare la nivel mondial.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo