Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RĂZBOI – Serviciile secrete ucrainene au lovit cu drone, sâmbătă noaptea, una dintre cele mai mari fabrici rusești de muniții, aflată la est de Moscova

Publicat cu

pe

Martorii oculari au raportat că primele explozii puternice s-au auzit în jurul orei 3:30, urmate de alte aproximativ zece detonații la intervale scurte.

În filmările distribuite pe rețelele de socializare, se poate auzi o dronă, precum și mai multe focuri de mitralieră grea, cel mai probabil de tip antiaerian, înainte de prima explozie. Ulterior, publicația ucraineană PravdaUA a confirmat că serviciile secrete ucrainene au desfășurat o operațiune de atac asupra fabricii de muniții Sverdlov, situată în orașul Gerjinsk, regiunea Nijni Novgorod, la 400 km est de Moscova și la peste 900 km de linia frontului.

Fabrica Sverdlov, care produce o gamă variată de explozibili, inclusiv obuze de aviație, rachete și focoase pentru arme antitanc, se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, SUA, Regatului Unit, Japoniei și Elveției. Această acțiune subliniază intensificarea confruntărilor dintre Ucraina și Rusia, în contextul în care instalațiile militare din interiorul Rusiei devin ținte strategice pentru forțele ucrainene.

Actualitate

YHP Logo