Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RECIDIVIST – Bărbat din Rona de Sus reținut de polițiști a doua oară într-o săptămână

Publicat cu

pe

Ieri, 16 noiembrie, polițiștii Secției 6 Sarasău au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 43 de ani din Rona de Sus. Este vorba despre același bărbat față de care săptămâna trecută polițiștii au mai luat o dată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, dispunând prin ordonanţă luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De data aceasta bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, violență în familie și încălcarea ordinului de protecţie după ce Judecătoria Sighetu-Marmației a emis în data de 10 noiembrie a.c. un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, aducându-i-se la cunoștință obligațiile impuse la aceea dată.
În fapt, în data de 15 noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o tânără cu privire la faptul că mama ei este agresată de către tatăl ei. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că bărbatul ar fi intrat în locuința victimei de 40 de ani, iar când aceasta a intrat în dormitor, ar fi tăiat-o la mână cu un obiect înțepător luat din bucătărie provocându-i leziuni, după care acesta a părăsit locuința și s-a ascuns.
În urma cercetării la locul faptei, la o distanță de aproximativ 40 m, în spatele locuinței, a fost găsit identificat și ridicat obiectul înțepător.
La fața locului a fost prezent și un echipaj S.A.J. Maramureș care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate persoanei vătămate, ulterior aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu-Marmației, fără a necesita internarea.
Ieri, în urma activităţilor de căutare, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost identificat în localitatea Rona de Sus, într-o casă nelocuită.

De asemenea, în cadrul activităților de căutare a bărbatului și în urma discuțiilor purtate cu victima, polițiștii au identificat în locuința acestuia o armă cu alice, o sabie și trei cuțite de vânătoare, care au fost ridicate în vederea examinării criminalistice.
În urma identificării armelor, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342, alin. 2, din Cod Penal.
În cauză se efectuează cercetări și sub aspectul săvarșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și încălcarea hotărârii judecătorești de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie.
Bărbatul a fost condus sub escortă la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate