Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

REFORMA BIROCRAȚIEI – 73 de posturi în plus la Ministerul Transporturilor

Publicat cu

pe

Ministerul Transporturilor va avea 587 de posturi și 7 secretari de stat, în creștere semnificativă față de actuala schemă de personal care prevede 514 posturi și 6 secretari de stat. De asemenea, va crește de la 312 la 336 și numărul angajaților la Aeroclubul României – instituție în subordinea ministerului condus de Sorin Grindeanu.

Prevederile apar într-un proiect de hotărâre de guvern promovat chiar de Ministerul Transporturilor și pus în dezbatere publică.

Creșterea cu 12% a posturilor de la minister vine în contradicție cu reformele asumate de guvern și coaliția PSD-PNL-UDMR, care au promis o administrație mai suplă și scăderea cheltuielilor cu salarizarea.

Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre nu explică de ce e nevoie de creșterea cu 73 a posturile din minister. Singura justificare apărută în instrumentul de fundamentare e faptul că e nevoie de ”completarea atribuțiilor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în calitatea de organ de specialitate al administrației publice centrale şi îndeplinirea rolului de autoritate de stat în domeniul transporturilor și al infrastructurii de transport” în legătură cu PNRR.

Actualitate

YHP Logo