ACTUALITATE

REFUGIAȚI – Guvernul a plătit într-un an de cazare a refugiaţilor ucraineni 750 milioane lei fără să ţină vreo evidenţă

Publicat cu

pe

Guvernul a plătit în ultimul an 750 de milioane de lei unor persoane fizice şi firme care au cazat cetăţeni ucraineni, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Suma este una foarte mare şi a ajuns, în proporţie de circa 90%, în buzunarele unor persoane fizice din România, care nu au obligaţii fiscale pentru banii încasaţi.

Aşa cum a stabilit Guvernul – care acum vrea să schimbe sistemul -, banii încasaţi astfel de persoanele fizice, peste 2.000 de lei pe lună pentru o persoană cazată, nu trebuie declaraţi la ANAF şi nu se datorează pentru ei nicio taxă. Tot conform celor stabilite de Guvern, nu există o evidenţă centralizată a celor care primesc bani, însă primăriile pot face controale.

Sumele pe care le primesc de la autorităţi persoanele care găzduiesc cetăţeni ucraineni, respectiv 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană şi 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare, reprezintă cheltuieli decontate şi nu un venit pentru care cei care îl încasează, astfel că nu datorează pentru aceste sume impozit şi contribuţii, a transmis, anul trecut, ANAF pentru Profit.ro. De asemenea, nu trebuie să depună nici Declaraţia Unică.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version