Connect with us

IMPORTANT

REGULI NOI DE INTRARE ÎN ITALIA – Este reintrodus testul pentru toți călătorii din UE

Publicat cu

pe

Italia reintroduce obligația de a prezenta un test negativ tuturor călătorilor care sosesc din țările Uniunii Europene (UE). Evident, decizia se va aplica inclusiv pentru Ttoți cei ce vor călători din România spre Italia. Decizia a fost luată printr-o ordonanță semnată marți de ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

„Se vor accepta testele PCR (nu mai vechi de 48 de ore de la recoltare) sau antigen (nu ma vechi de 24 de ore de la recoltare). C[l[torii trebuie să aibă, de asemenea, un Green Pass în urma vaccinării / recuperării și formularul digital european de localizare al pasagerilor (dPLF) .

Regula va rămâne în vigoare în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie. Decizia a fost luată într-un moment în care pandemia este în creștere, cu aproximativ 20.000 de noi infecții în fiecare zi. Cei care nu sunt vaccinați, pe lângă test, trebuie să respecte o carantină de cinci zile, conform documentului”, scrie airlinestravel.ro.

Până în prezent, pentru a intra în Italia din UE, era necesar doar certificatul de sănătate din care să rezulte că ești vaccinat, că ai trecut prin boală sau ai testul negativ. Din 16 decembrie, această ultimă cerință va fi obligatorie pentru toți călătorii.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate