ACTUALITATE

RELIGIE – Conferința Episcopilor Catolici din România, la Lugoj

Publicat cu

pe

Începând de azi și până în data de 26 septembrie se vor desfășura, la Lugoj, lucrările Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER), sesiunea de toamnă. Episcopia Greco-Catolică de Maramureș a anunțat că la celebrările liturgice ale episcopilor din cadrul CER sunt așteptați toți credincioșii. Asta fiindcă posibilitatea de a participa la astfel de sfinte slujbe ale tuturor episcopilor catolici din România este o ocazie rară.

„Celebrările liturgice vor avea loc după următorul program:

Marți, 24 septembrie, Sfânta Liturghie de deschidere se va celebra la ora 18:30 în Catedrala greco-catolică „Coborârea Spiritului Sfânt” Lugoj
Miercuri, 25 septembrie, episcopii vor celebra, la ora 18:00, Sfânta Liturghie în rit bizantin la biserica greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului” din Timișoara
Joi, 26 septembrie a.c. începând cu ora 8:00, episcopii vor celebra Sfânta Liturghie în rit latin la biserica romano-catolică „Millenium” din cartierul Fabric-Timișoara”, precizează Episcopia Greco-Catolică de Maramureș.

Vă reamintim că această Conferință a Episcopilor din România se întrunește de două ori pe an și îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, exprimând unitatea Bisericii locale și comuniunea cu Urmașul lui Petru, Sfântul Părinte Papa.

Lucrările Conferinței se vor desfășura la Casa Calfelor Kolping din Timișoara.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version