SPORT

REMEMBER – Acum 30 de ani, Explorări devenea prima campioană națională din provincie

Publicat cu

pe

După 44 ani de supremației a echipelor din București în voleiul masculin românesc, Universitatea Explorări devenea, în 13 mai 1993, prima campioană națională din provincie.

Performanța de acum 30 de ani a fost obținută după o finală cu Dinamo București, disputată după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Explorări a câștigat primul joc desfășurat în capitală cu 3-1, după care l-a pierdut pe cel de-al doilea cu același scor. Au urmat două partide pe teren propriu, ambele câștigate de băimăreni, cu 3-1 și 3-0.

„La finalul ultimei întâlniri, Explorări a cucerit titlul de campioană, într-o atmosferă extraordinară. Sala polivalentă din Baia Mare a fost arhiplină, la ultimele două întâlniri, suporterii fiind prezenți și în spatele porților de handbal.

La 41 de ani, antrenorul secund Adrian Arbuzov, simbolul voleiului băimărean, a și jucat un meci în acea ediție de campionat. Albanezul Arjan Korca a fost primul jucător străin din istoria sportului băimărean. Aflați pe teren la cucerirea titlului național din 1993, Marius Botea și Sorin Pop sunt acum antrenorii echipei Știința Explorări”, scrie stiintaexplorari.ro .

Lotul echipei „U” Explorări Baia Mare, ediţia 1992-1993:

Adrian Moroianu, Marius Botea, Stelian Grozav, Oliver Alexa, Arian Korca, Sorin Pop, Tamaş Hall, Vasile Petrețchi, Florin Crăciun, Virgil Onac, Claudiu Podar, Sorin Pușcaș. Antrenor principal: Mircea Spătăcean. Antrenor secund și jucător: Adrian Arbuzov.

foto Deak Laszlo

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version