GASTRONOMIE

Rețete de paste pentru cina

Publicat cu

pe

Ce mai gătesc la cina? De cate ori pe săptămână iți pui aceasta întrebare? După o zi lunga petrecuta la scoală de cei mici și la serviciu de adulți, toate lumea este înfometată și obosita. Am vrea mâncam ceva gustos, dar care fie simplu și rapid de preparat. Paștele sunt o alternativa foarte buna pentru o masa gătita în ritm alert. Alege o rețetă ușoară, cu ingrediente puține, și cina fi gata mai repede decât iți imaginezi. Poți fierbe paștele și poți pregăti sosul în paralel, iar în 15 – 20 de minute mâncarea fie numai buna de savurat.

Ca paștele iți iasă perfect, este foarte important modul în care le fierbi. Tine cont de sfaturile de mai jos și reușită fi a ta, indiferent de rețetă pe care dorești o gătești. Fierbe paștele într-o cantitate mare de apa pentru a evita lipirea acestora. Pune sare în apa în care le fierbi. Nu trebuie iți faci griji ar putea ieși prea sărate. Acestea își vor trage din apa exact cantitatea de sare de care au nevoie. Pune paștele la fiert în momentul în care apa clocotește. Nu mai devreme. Amesteca din când în când pentru a evita paștele se lipească intre ele. Fierbe pașteleal dente”, mai exact până ce sunt gătite, astfel încât textura rămână ferma. Cel mai simplu mod în care poți controla acest lucru este lasandu-le fiarbă cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj pentru preparare. Daca pe punga este inscripționat un timp de gătire de 12 minute, atunci fierbe-le timp de 10 minute. Scurge apa în care au fiert. Nu le trece prin apa rece decât daca intenționezi le consumi reci, în salata. Combina-le cu sosul și lasă-le preț de câteva minute se gătească împreună pentru a-și împrumută gusturile. Acum știi exact cum trebuie fierbi paștele pentru a obține textura perfecta, tot ce iți rămâne de făcut este le combini cu ingredientele și sosurile preferate. Ai o libertate foarte mare de a testa și experimenta de la rețete simple, cu sos de roșii sau cu legume, până la cele cu fructe de mare. Vezi care sunt propunerile noastre.

Spaghete carbonara

Sursa foto: pexels com

Spaghetele sunt unele dintre cele mai populare tipuri de paste. Acestea sunt subțiri și lungi, măsurând intre 25 și 30 cm. Spaghetele se pretează pentru servirea împreună cu sosuri pe baza de roșii sau lactate, care le îmbracă foarte bine întreagă suprafață. Spaghetti alla carbonara este o rețetă italiana clasica pe baza de ou, parmezan și șuncă pancetta. Iată cum se prepara.

Ingrediente:

3 gălbenușuri,

40 g de parmezan plus extra pentru servire,

150 g de pancetta sau un tip de șuncă care conține atât carne, cât și grăsime,

200 g de spaghete uscate,

1 cățel de usturoi, ulei de măsline extravirgin.

Într-un bol amesteca gălbenușurile de ou cu parmezanul ras. Pune și puțin piper și omogenizează totul foarte bine. Toaca șuncă în cubulete mărunte. Fierbe spaghetele al dente, respectând indicațiile de mai sus. Pune la calit șuncă. După ce aceasta își lasă din grăsime, adaugă și cățelul de usturoi zdrobit ușor cu ajutorul unui cuțit. Lasă-l își elibereze aroma timp de 1 minut, apoi îndepărtează-l. Scurge spaghetele, având grija păstrezi o cana din apa în care au fiert. Adaugă spaghetele fierte în tigaie, peste șuncă. Amesteca totul foarte bine. Adaugă o cantitate mica din apa în care au fiert paștele. Amesteca, apoi pune mixul de gălbenuș și parmezan, și asezonează cu puțin piper. Continua amesteci, având grija mai adaugi gradual apa, până ce paștele capătă o textura cremoasa. Servește paștele cu parmezan ras deasupra și piper proaspăt râșnit.

Tagliatelle cu ciuperci

Sursa foto: pixabay com

Aceste paste sunt foarte asemănătoare tăițeilor romanești. Sunt lungi și plate, având o lățime de 6,5 – 10 mm. În rețetă este inclus și oul, spre deosebire de alte tipuri care sunt realizate din faina de grau dur și apa. Le poți cumpără atât uscate, cât și proaspete.

Ingrediente: 700 g de ciuperci,

3 linguri de ulei de măsline,

3 caței de usturoi mărunțiți,

sare, piper, vin alb,

500 g de tagliatelle,

60 ml de smântână dulce, 3 linguri de parmezan ras.

Călește ciupercile tăiate împreună cu usturoiul și uleiul de măsline. Adaugă sare și piper după gust. După ce și-a schimbat culoarea și lichidul s-a evaporat, înseamnă s-au gătit suficient. Pune paștele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Intre timp adaugă un gât de vin alb peste ciuperci. Lasă-l se evapore, apoi pune smântână și parmezanul. După ce s-au fiert, scurge paștele și adaugă-le în tigaie peste ciuperci. Amesteca totul foarte bine. Servește-le cu parmezan ras deasupra.

Fettuccine cu pui si sos pesto

Sursa foto: pexels.com

Fettuccinele sunt un tip de paste care seamănă foarte bine tagliatellelor. Acestea sunt mai generoase în dimensiuni, fiind mai late și mai groase.

Ingrediente:

3 jumătăți de piept de pui dezosat,

1 lingura de ulei de măsline,

120 g de sos pesto,

250 g de fettuccine,

60 ml de smântână dulce,

sare, piper.

Bate cu un ciocan de bucătărie bucățile de piept de pui până când acestea devin groase de aproximativ un centimetru. Asezonează-le cu sare și piper.

Încinge uleiul într-o tigaie antiaderenta și gătește fiecare bucata pentru 3 – 4 minute pe fiecare parte. După ce este gata, taie pieptul de pui în fășii.

Fierbe paștele conform instrucțiunilor, având grija păstrezi aproximativ 50 ml din apa în care s-au gătit. Într-o tigaie pune sosul pesto împreună cu smântână dulce și încălzește-le la foc mic. Adaugă paștele și apa rămasă de la fiert. Pune și puiul și ai terminat.

Fusilli cu dovlecei si rosii coapte

Sursa foto: pixabay com

Fusilli sunt un tip de paste foarte ușor de recunoscut după forma spiralata. Sunt simplu de mâncat și arata foarte bine în farfurie. Copiii le vor adora.

Ingrediente:

3 dovlecei zucchini,

3 caței de usturoi,

500 g de roșii prunisoare,

500 g de paste fusilli,

25 g de parmezan ras,

5 linguri de ulei de măsline,

sare, piper, pătrunjel proaspăt.

Taie dovleceii și roșiile în cubulete cu grosimea de un centimetru. Mărunțește usturoiul. Încinge cuptorul la 220°C. Așază legumele într-o tava, pe o foaie de copt. Adaugă peste acestea uleiul de măsline, sare și piper. Lasă-le la cuptor pentru 20 – 25 de minute. Fierbe paștele. După ce sunt gata amesteca-le cu legumele coapte și o lingura de ulei de măsline. Presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat.

Penne arrabbiata

Sursa foto: pexels.com

Pennele au o forma cilindrica, fiind ideale pentru integrarea în rețete cu mult sos deoarece acesta poate pătrunde și în interiorul pastelor, sporindu-le aroma.

 

Ingrediente:

1 conserva de roșii cuburi,

100 ml de vin alb,

3 caței de usturoi tăiați fin,

2 linguri de ulei de măsline,

¾ linguriță fulgi de ardei iute,

250 ml de suc de roșii,

500 g de penne.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă usturoiul și fulgii de ardei iute. Când usturoiul începe își elibereze aroma, adaugă roșiile cuburi, sucul de roșii și vinul. Gătește sosul până ce se îngroașă. Adaugă sare după gust. Fierbe paștele, scurge-le și adaugă-le peste sos. Servește-le cu parmezan proaspăt ras deasupra.

Este foarte greu sa dai gres cu pastele. Exista o varietate foarte mare de forme, pe care le poti combina cu diferite sosuri sau ingrediente, care se numara printre preferatele familiei tale. Fierbe-le corect si reusita cinei este asigurata in proportie de 50%. Adapteaza sosul si ingredientele cu care le combini la preferintele membrilor familiei tale si ii vei multumi chiar si pe cei mai mofturosi meseni.

Sursa: beko ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version