NEWS

REUȘITĂ! – Space Solar anunță testarea cu succes a tehnologiei de transport a energiei electrice fără cabluri, cu ajutorul unor unde similare cu cele Wi-Fi

Publicat cu

pe

Cu sediul în Oxfordshire, Regatul Unit, Space Solar a demonstrat o inovație remarcabilă, iluminând un panou cu numele companiei folosind exclusiv energie transmisă prin tehnologia „Wi-Fi”. După teste de laborator reușite, echipa Space Solar se pregătește acum să dezvolte în următorii trei ani un satelit denumit Cassiopeia. Acest satelit, care se va roti după Soare, va emite constant energie către Pământ, unde vor fi instalate dispozitive de recepție, conform declarațiilor companiei.

Planurile pe termen lung includ captarea energiei solare în spațiu prin ferme solare alcătuite din sateliți plasați pe orbita Pământului. Acești sateliți vor fi echipați cu panouri solare și sisteme de oglinzi pentru a captura și converti energia solară în unde radio de înaltă frecvență, care vor fi ulterior transformate înapoi în energie pe Pământ. Este crucial ca satelitul să asigure o captare și transmitere continuă a energiei pentru a susține alimentarea neîntreruptă, necesitând o rotație permanentă după Soare.

Eficiența captării energiei solare direct din spațiu este estimată la 40 de ori mai mare decât pe Pământ, datorită faptului că lumina solară nu este blocată sau dispersată de atmosferă, iar producția de energie nu este limitată de ciclurile zi-noapte.

Echipa Space Solar are planuri ambițioase pentru satelitul Cassiopeia, având în vedere să alimenteze inițial necesarul energetic al unei locuințe cu prototipul acestuia care urmează să fie lansat în următorii ani. Ulterior, compania intenționează să dezvolte o versiune mai mare a satelitului până în 2029, capabilă să asigure energie pentru un întreg sat.

Un raport realizat de firma de consultanță în inginerie Frazer Nash și de London Economics a estimat că o centrală solară spațială ar putea deveni operațională în spațiu până în 2040 sau chiar mai devreme. Aceasta ar putea genera anual 800 TWh de energie cu o investiție de peste 23 de miliarde de euro, ceea ce ar duce la un cost de aproximativ 70 de euro pe MWh, similar cu cel al energiei produse în prezent prin alte tehnologii regenerabile.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version