SPORT

REVOLUȚIE ÎN HANDBAL – Vor fi 9 jucătoare străine și 7 românce pe foaia de joc, nu titulare pe „parchet”

Publicat cu

pe

Handbalul românesc a decis să ignore Ordinul de Ministru și va folosi o interpretare după bunul plac al acestei legi pentru viitorul sezon.

Dacă s-a stabilit ca 40 la sută dintre sportivi să fie români pe teren, handbalul a decis ca acest număr să fie pentru foaia de joc, informează prosport.ro

Cu alte cuvinte, vor fi 9 străine și 7 românce pentru fiecare meci. Asta înseamnă că unele echipe pot folosi numai sportivi străini ca titulari.

Decizia a fost luată, susțin surse ProSport, după o ședință cu actualul ministru, Elisabeta Lipă, care nu s-a putut opune deciziei celor din sportul pe semicerc.

La ședință ar fi participat președintele Constantin Din, plus 8 cluburi din care 6 de la feminin (CSM București, Rapid, Buzău, Bistrița, Brăila și Craiova) și 2 de la masculin (Steaua și Dinamo).

ProSport a scris încă de acum trei zile despre o posibilă alianță – FR Handbal + cluburile cu bugete mari și mulți sportivi străini – pentru încălcarea Legii Novak. Deja pe site-ul FR Handbal a fost scos un paragraf explicit și înlocuit cu un altul care lasă loc de interpretări.

Se pare că decizia de azi a inflamat spiritele în volei și baschet, federații care s-au conformat rapid legii Novak. Iar acum sunt extrem de nemulțumite. De asemenea, mai multe cluburi din campionatul intern, printre care Măgura Cisnădie și HC Zalău, amenință cu ieșirea din campionat tocmai din acest motiv.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version