Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ROMÂNIA – Avem cea mai scurtă viață profesională din UE

Publicat cu

pe

„Durata carierei profesionale în România se situează în jurul valorii de 31 de ani, conform statisticilor Comisiei Europene, fiind cea mai scăzută din Europa. Desigur, această medie ascunde o varietate de situații; este alcătuită atât din persoanele care lucrează și după vârsta de 65 sau 70 de ani, cât și din cele care se retrag la o vârstă relativ timpurie, aproape jenantă, în jurul vârstei de 40 de ani”, a explicat Ionuț Dumitru, economistul-șef al Raiffeisen Bank, în cadrul unei dezbateri organizate de cursdeguvernare.ro.

La vârsta de 40 de ani, mulți se află în apogeul carierei lor profesionale, însă unii aleg să rămână acasă, să nu facă nimic, chiar dacă statul a investit considerabil în educația și specializarea lor, a mai adăugat economistul.

„Este posibil să fie necesare modificări în politicile publice, astfel încât să se încurajeze oamenii să rămână activi pe piața muncii cât mai mult timp posibil. Avem aproximativ 4 milioane de români inactivi, care ar putea să muncească, având în vedere că se încadrează în intervalul de vârstă cuprins între 15 și 64 de ani”, a subliniat Dumitru.

Actualitate

YHP Logo