ACTUALITATE

ROMÂNIA – Cea mai importantă autostradă din 2024 ratează finalizarea

Publicat cu

pe

Deși ar fi trebuit finalizată acum doi ani, autostrada care reprezintă veriga lipsă dintre Portul Constanța și Pitești, fără a mai traversa Bucureștiul, nu va fi gata nici anul acesta.

În jurul Capitalei se construiește un nou inel rutier de mare viteză, denumit Autostrada de Centură A0, destinat să ocolească orașul. Partea de sud a acestui inel are aproximativ 50 de kilometri și a fost împărțită în trei loturi, de la Autostrada Soarelui A2 în est până la Autostrada A1 București – Pitești în vest.

Loturile 1 și 2, de la A2 la DN6, au fost deschise treptat anul trecut și în acest an, astfel că Lotul 3 din A0 Sud rămâne singura porțiune lipsă care ar conecta A1 de A2, și implicit Portul Constanța de Pitești, fără ca traficul de tranzit să mai fie nevoit să treacă prin București sau pe actuala centură.

Contractul în valoare de 850 de milioane de lei cu asocierea Aktor (Grecia) – Euroconstruct Trading (România) a fost semnat în 2019, însă, după întârzieri semnificative în faza de proiectare, lucrările au început abia în 2021. Potrivit unui răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro de Compania de Autostrăzi, data inițială de finalizare a fost 23 noiembrie 2022, iar constructorul a primit o prelungire a termenului până la 6 noiembrie 2023.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version