SPORT

RUGBY – Franţa se opune cu fermitate regulii cartonaşului roşu pentru 20 de minute

Publicat cu

pe

Federația și Liga Franceză de Rugby, alături de Sindicatul Jucătorilor (Provale), și-au exprimat clar opoziția față de implementarea de către World Rugby a noii reguli privind cartonașul roșu, care presupune o eliminare temporară de 20 de minute, informează AFP.

„În urma deciziei World Rugby de a introduce la nivel global experimentul acestei reguli,” cele trei organizații au declarat „o opoziție fermă” față de aplicarea cartonașului roșu de 20 de minute, conform unui comunicat comun.

Această regulă ar prevedea aplicarea cartonașului roșu pentru abateri mai grave decât cele care necesită cartonaș galben (eliminare de 10 minute). Posibilitatea ca jucătorul eliminat să fie înlocuit după 20 de minute ar reduce, potrivit World Rugby, dezechilibrul numeric de pe teren. Aprobată de Comitetul Executiv al World Rugby, regula ar putea fi adoptată la nivel global dacă va fi validată la reuniunea Consiliului World Rugby din 14 noiembrie.

Reprezentanții rugby-ului francez consideră însă că perioada de testare a fost prea scurtă, iar concluziile „nu sunt semnificative.”

„Cartonașul roșu este un instrument esențial pentru descurajarea comportamentului nesportiv și protejarea integrității fizice a jucătorilor. Transformarea acestei sancțiuni într-o eliminare temporară ar putea încuraja comportamente periculoase,” se precizează în comunicat. Aplicarea acestei măsuri ar reprezenta, așadar, „un pas inacceptabil înapoi în reducerea riscului de accidentări la cap.”

De asemenea, „analiza a 480 de meciuri din Top 14 și întâlniri internaționale ale celor mai bune echipe” arată că doar 60% dintre echipele care au primit cartonaș roșu, conform regulilor actuale, au pierdut la finalul meciului, susțin cele trei organizații franceze.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version