La alegerile din 15-17 martie, conform Reuters, Vladimir Putin este așteptat să câștige un nou mandat de șase ani în funcția de președinte, ceea ce, dacă își va finaliza mandatul, îl va plasa în fruntea celor mai longevivi lideri ai Rusiei din ultimii 200 de ani, depășindu-l pe Iosif Stalin.
Zaurbek, în vârstă de 27 de ani, consideră că președintele Vladimir Putin este garantul stabilității Rusiei. În contrast, Egor, în vârstă de 18 ani, exprimă fără menajamente opinia că liderii Rusiei sunt „deplorabili”. Însă ceea ce au în comun este faptul că niciunul dintre ei nu-și poate aminti o perioadă în care Putin, la putere din ultima zi a anului 1999, să nu fi fost la conducerea Rusiei în calitate de președinte sau prim-ministru.
„Suntem Generația Putin. Într-un fel, este corect să spunem că nu am experimentat altceva”, admite Zaurbek într-un interviu acordat Reuters în orașul Vladikavkaz din sudul țării.
Putin se bucură de cote de popularitate care depășesc cu mult 80%, conform sondajelor de opinie, cu toate că fiabilitatea acestor date poate fi pusă sub semnul întrebării într-o țară aflată în război, care a reprimat dur disidența.
Cu toate acestea, tinerii sunt mai critici decât media generală în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă țara.
Un sondaj realizat în februarie de către Centrul Levada, cel mai renumit institut de sondaje din Rusia, a arătat că 72% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cred că lucrurile merg în direcția corectă – o cifră care a scăzut la 64% în rândul rușilor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Pentru întreaga populație, proporția a fost de 74%.