Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

ȘAH – Băimăreanca Sara Șunea, vicecampioană europeană la blitz (fete 12 ani)

Publicat cu

pe

S-au încheiat probele scurte din cadrul Campionatului European de Şah pentru Copii şi Juniori, care se desfăşoara in capitala Cehiei, Praga.
Băimăreanca Sara Șunea (Academia de Șah Maramureș) a reuşit la blitz (fete 12 ani) să câştige medalia europeană de argint după ce a condus majoritatea cursei.
Sara Șunea a fost aproape de podium și în alte probe.
„Campionatul European de șah pentru copii și juniori a debutat cu proba de şah rapid, desfăşurată pe parcursul a două zile. Sara Șunea a evoluat bine și la capătul a două treimi scurse din competiţie se găsea pe locul fruntaş. Ea e obişnuită să joace orice partidă până la ultimele resurse, caută victoria cu orice preţ, calitate care o ajută să progreseze, însă pe termen scurt e o strategie care uneori poate afecta rezultatul imediat. Astfel în runda a 7-a a avut o partidă maraton, cu adevărat epuizantă, împotriva unei sportive poloneze. Suspansul a ajuns la cote paroxistice , mutările erau făcute pe ultimele secunde, Sara câştigă 2 pioni, însa gafează şi pierde, oarecum nedrept. După această lovitură, urmează la câteva minute runda a 8-a, tot în faţa unei sportive cu drapel roş-alb şi fără putinţă de a reveni la un puls normal.
O nouă înfrângere şi podiumul a devenit o himeră, victoria din ultima rundă oferindu-i un loc 5 la egalitate de puncte cu nemţoaica de pe 4.
La proba de dezlegări, Sara a reuşit să descopere majoritatea soluţiilor, obţine al 2-lea punctaj între fetele de vârsta ei, 12 ani ….însă clasamentul se face pe intervalul 10-14 ani…din nou medalia a fost atât de aproape…
A urmat proba de şah rapid pe echipe unde valoroasa băimareancă a fost cooptată în echipa națională de băieţi sub 14 ani , semn de apreciere a nivelului ei şahistic. Deşi au avut una dintre cele mai tinere echipe ( 3 dintre ei având 12 ani), puştii au luptat admirabil, dar o înfrângere în ultimul meci i-a lăsat pe locul 4, la egalitate de puncte cu medaliaţii ucraineni”, au precizat reprezentanții Academiei de Șah Maramureș.
Alături de Sara Șunea, la Campionatului European de Şah pentru Copii şi Juniori mai participă încă doi reprezentanți ai Academiei de Șah Maramureș, Alexandru Pașca și Ștefan Grigorescu.

Marius CÎMPIAN

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo