Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Salată Caesar cu până la 20 de E-uri și 23.44 grame de zahăr

Publicat cu

pe

Un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ale produselor de tip salată caesar ce se comercializează în restaurante a fost realizat de cei de la InfoCons Protecția Consumatorilor. Iar rezultatele nu mai au nevoie de comentarii.

„Studiul s-a efectuat pe un număr de 38 de preparate cu un gramaj pe porţie de produse tip salată caesar variază între 100 și 450 de grame. Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 116.6 kcal și 354.05 kcal , media fiind de 141.77 kcal. Cantitate de sare raportată la 100 de grame de preparat tip salată caesar variază între 0.27 grame – 3.47 grame. Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de preparat tip salată caesar variază între 0.09 grame – 5.21 grame, respectiv numărul de aditivi alimentari variază între 1 – 20 , însă media numericului aditivilor alimentari ( E-uri ) este de 6.

Aditivi frecvent întâlniți : dioxid de sulf (E220), amidon modificat, gumă xantan (E415), carbonat de calciu (E170), acid lactic (E270), calciu disodic edta (E385), dextroză, ascorbat de sodiu (E301), nitrit de sodiu (E250), nitrat de potasiu (E252), lizozină, sirop de glucoză, gumă guar (E412), acid citric (E330), caroteni (E160a), difosfați (E450), carbonați de sodiu (E500), maltodextrină, citrat de sodiu (E331), extract de drojdie, dioxid de sulf (E220), acid ascorbic (E300), enzime, propionat de calciu (E282), iodat de potasiu, ferocianură de potasiu (E536), curcuma (E100), acid citric (E330), caroteni (E160a), extract de paprika (E160c), gumă xantan (E415), esteri poliglicerici ai acizilor grași (E475), acid sorbic (E200), amidon din porumb, acid acetic (E260), fosfați de sodiu (E339), eritrobat de sodiu (E316), monoglutamat de sodiu (E621), nitrit de sodiu (E250), extract de ardei roșu (E160a), caramel (E150 a-d), aromă de fum, trifosfați (E451), eritrobat de sodiu (E316), citrați de sodiu (E331), caramel (E150 a-d) amoniacal, gumă din semințe de carruba (E410), lecitine (E322), caragenan (E407), butilhidroxianisol (E320), zaharină, octenil succinat de amidon și sodiu (E1450)”, precizează InfoCons Protecția Consumatorilor.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo