Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SĂLIȘTEA DE SUS – Verificări cu privire la o vânătoare, în urma unei sesizări telefonice

Publicat cu

pe

Ieri, 11 ianuarie, în jurul orei 14.00, polițiștii din Săliștea de Sus au fost sesizați telefonic de către un bărbat cu privire la faptul că în zona numită ,,Grui”, de pe raza localității Săliștea de Sus, a fost împușcat un exemplar din specia mistreț.

Deplasați în zona în care a făcut obiectul sesizării, situată la circa 3 km față de D.J. 186, în amonte, unde pe fondul nr. 17 Iza, la circa 30 metri în aval față de limita cu fondul de vânătoare nr. 4 Vișeu, polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului ocazie cu care au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că în 10 ianuarie a.c., pe limita dintre cele doua fonduri au fost patru bărbați cu vârste cuprinse între 44 și 54 de ani, toți din Săliștea de Sus, care dețin calitatea de vânător și care s-au aflat în zonă în baza unei autorizații de vânătoare.
Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, sub aspectul comiterii infracțiunii de urmărirea vânatului rănit pe alt fond cinegetic aparținând altui gestionar, fără acordul acestuia, ori trecerea pe un asemenea fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc și în afara căilor de comunicație și vânătoarea pe alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze, fapte prevăzute și pedepsite de art. 42 alin. 1, lit. j și k din Legea nr. 407/2006 – modificată.

foto lumeasatului.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate