SPORT

SCANDAL – Antrenor de lot național, acuzat de proxenetism. Și-ar fi obligat sportivele să se prostitueze

Publicat cu

pe

Scandal cu contații sexuale în sportul românesc. Antrenorul lotului feminin de bob, Paul Neagu este acuzat de DIICOT, de trafic de persoane.

Bărbatul ar fi obligat mai multe sportive să se prostitueze. Clienți erau, în principal, oameni influenți, de la care antrenorul aștepta finanțări. Unul dintre aceştia, care i-ar fi fost și complice, este un cetățean libanez care are în Constanța o școală privată, cu renume internațional. Martor în dosar a ajuns la DIICOT și Radu Mazăre.

Paul Neagu este antrenorul lotului feminin de bob al României de peste 10 ani iar sportivele antrenate de el au cucerit mai multe medalii la turneele internaționale.

„Faptele de trafic de persoane de care îl acuză acum DIICOT s-ar fi petrecut între 2013 și 2019.
În acea perioadă, spun procurorii, Neagu – acum în vârstă de 70 de ani – le-ar fi obligat pe trei dintre eleve lui să întrețină relații intime cu diferiți bărbați pentru ca aceștia să finanțeze lotul național.

Neagu, spun procurorii DIICOT, acționa într-o manieră calificată. Identifca vulnerabilitatea sportivelor și își adaptă metodele de manipulare la nevoile fiecăreia cu scopul de a-și satisface dorințele sexuale ori pentru a le constrânge să întrețină relații intime cu oameni din afaceri din anturajul lui, pentru a câștiga inclusiv o formă de respect din partea acestora.

Pentru victimele lui Paul Neagu calvarul începea în Constanța, unde antrenorul a creat un centru de recuperare pentru sportivi și un club al sporturilor de iarnă. Sportivele, ademenite și cu promisiunea că vor ajunge în lotul olimpic, erau puse apoi să întrețină relații intime cu persoane influente în mai multe locuri din țară dar și în Monaco, Letonia și Germania”, scrie stirileprotv.ro.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version