Connect with us

IMPORTANT

SCHIMBĂRI DE LA 1 IANUARIE – Cum se va face impozitarea chiriilor în 2024

Publicat cu

pe

Anual, zeci de mii sau poate chiar sute de mii de români îşi scot diferite proprietăţi la închiriat, iar aceştia trebuie să ştie că, de la 1 ianuarie 2024, se schimbă sistemul de impozitare.

„În principiu, este posibil ca, de la 1 ianuarie 2024, impozitul pentru chirii să se dubleze, practic. Impozitul ar urma să fie calculat în funcţie de numărul de proprietăţi scoase la închiriat, dar şi în funcţie de alte detalii.

De asemenea, există informaţii conform cărora se elimină cota de cheltuieli forfetare, urmând să se aplice o impozitare de 10% asupra întregului venit brut.

Autorităţile au reinstaurat obligaţia care arată că aceste contracte de închiriere trebuie înregistrate oficial în cel mult 30 de zile de la încheierea lor sau de la momentul în care acestea suferă modificări”, scrie observatornews.ro.

Există, însă, posibilitatea ca cei care închiriază proprietăţi să colaboreze cu autorităţile în sistem online. Concret, vorbim despre posibilitatea ca aceste contracte de închiriere să fie înregistrate prin intermediul platformei Spaţiul Privat Virtual, completând formularul special „Cerere de înregistrare a contractelor de închiriere”.

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate