Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Școala din județ unde elevii încep anul școlar cu „Școala Altfel”

Publicat cu

pe

Ieri, 8 septembrie, au continuat verificările în școlile din județ făcute de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Sunt școli unde încă se mai lucrează, în altele elevii au fost relocați în alte spații până se termină școala, iar în altele totul e așa cum ar trebui să fie.
„Prima oprire a fost la Școala Gimnazială Cernești. Spații curate, cu mobilier nou și mesaje motivaționale îi vor întâmpina azi pe elevii care învață aici. După ce am văzut și spațiile primitoare pentru preșcolarii din Cernești și Fînațe, am vizitat structura Trestia, școală în care activitatea didactică se desfășoară în două schimburi din lipsă de spațiu. Lucrurile sunt mai complicate la structura Ciocotiș a Școlii Gimnaziale Cernești, care se află în plin proces de reabilitare. În prima săptămână de școală, elevii din Ciocotiș vor desfășura activități în cadrul programului „Școala altfel”, urmând ca, din a doua săptămână de școală, elevii să intre în sălile reabilitate.
La Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Băiuț, pe lângă o școală foarte modernă, prietenoasă și cu dotări de ultimă generație, am găsit o preocupare impresionantă pentru starea de bine a copiilor și a profesorilor. Am vizitat și spațiile pentru preșcolari care, deși nu sunt reabilitate, sunt curate și primitoare, fiind pregătite de începerea școlii. Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal Lăpuș sunt, de asemenea, pregătite pentru noul an școlar. Elevii sunt așteptați cu mobilier nou, în corpuri de clădire care oferă condiții foarte bune de studiu și cu o zonă de relaxare în curte. Următoarea oprire a fost Școala Gimnazială Cupșeni și structura Libotin, unde, în două clădiri, studiază ciclul primar și preșcolar. Spațiile sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, fiind curate și dotate corespunzător.
Și la Școala Gimnazială „Florea Mureșanu” Suciu de Sus, precum și la structura Suciu de Jos, spațiile sunt pregătite pentru primirea copiilor în condiții bune de învățare. Condiții deosebit de bune am găsit la noua grădiniță din Suciu de Sus, o clădire nouă și modernă care-și va deschide luni porțile pentru prima dată pentru aproximativ 70 de preșcolari. Am vizitat apoi spațiile Școlii Gimnaziale „Ben Corlaciu” Groșii Țibleșului. Am găsit și aici săli curate și primitoare, pregătite să primească, în condiții bune, elevii care studiază aici.
Ultima oprire a fost la Școala Gimnazială Botiza. Clădirea școlii se află într-un amplu proces de reabilitare, dar au fost identificate soluții pentru relocarea copiilor, astfel încât activitatea didactică să se poată desfășura până la finalizarea lucrărilor din școală. Recunosc că mi-ar fi plăcut să văd peste tot mai mult interes pentru crearea de spații atractive pentru copii, dar sunt convins că, în cel mai scurt timp, majoritatea școlilor din județ vor oferi, pe lângă spații dotate corespunzător, și un loc în care fiecare copil să vină cu plăcere”, spune Mihai Pop, inspectorul general al ISJ Maramureș.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo